uretan Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Składniki: 1 główka świeżych brokułów lub 1 paczka mrożonych, 15 dag sera feta, pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika, łyżka oliwy, pieprz. Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki, wrzucić na lekko osolony wrzątek, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Ziarna słonecznika wsypać na patelnię i prażyć na małym ogniu do lekkiego zrumienienia (staną się wtedy kruche i chrupiące). Ser pokroić w małą kostkę (o boku ok 0,5 cm). Wymieszać brokuły ze słonecznikiem, kostkami sera, oliwą i dwiema szczyptami pieprzu. Smakoszom radzę dorzucić 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 0,5 godziny. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.