Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto: -2 i 1/2 szkl mąki -30 dag margaryny Kasi -3 żółtka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść jak kruche ciasto. Rozłożyć ciasto na dwóch blaszkach o tradycyjnych rozmiarach. 3 białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/2 szklanki cukru i duży cukier waniliowy. Białka rozsmarować na surowych plackach. Włożyć do nagrzanego piekarnika[180 C] i piec 25 min. Jeśli mamy kuchenkę z termoobiegiem pieczemy placki jednocześnie. Masa: -1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego -30 dag masła -10 dag płatków migdałów Mleko gotować 3 godziny w zamkniętej puszce.Pilnować aby w garnku zawsze była woda. Zimne mleko czyli karmel zmiksować z masłem. Połową kremu posmarować jeden placek, przykryć drugim plackiem, posmarować resztę kremu i posypać płatkami migdałów. Ciasto jest słodkie ale super.

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.