Jolcia Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Ciasto: -2 i 1/2 szkl mąki -30 dag margaryny Kasi -3 żółtka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść jak kruche ciasto. Rozłożyć ciasto na dwóch blaszkach o tradycyjnych rozmiarach. 3 białka ubić na sztywną pianę, dodać 1/2 szklanki cukru i duży cukier waniliowy. Białka rozsmarować na surowych plackach. Włożyć do nagrzanego piekarnika[180 C] i piec 25 min. Jeśli mamy kuchenkę z termoobiegiem pieczemy placki jednocześnie. Masa: -1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego -30 dag masła -10 dag płatków migdałów Mleko gotować 3 godziny w zamkniętej puszce.Pilnować aby w garnku zawsze była woda. Zimne mleko czyli karmel zmiksować z masłem. Połową kremu posmarować jeden placek, przykryć drugim plackiem, posmarować resztę kremu i posypać płatkami migdałów. Ciasto jest słodkie ale super. Cytuj
apsik Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 czy mleko można wylać z puszki do garnka i tak ugotować karmel Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 mleko MUSI być gotowane w zamknietej puszcze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.