bozena Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 CIASTO KRUCHE na spod CIASTO SERNIKOWE 1000gr twarogu chudego(najlepszy jest w pudelku quark) 5 zoltek 2 paczuszki cukru waniliowego 1 budyn waniliowy 1 lyzeczke masla 1 pomocnik do sernikow albo 2 lyzki plaskie maki bialka ubic 250ml kremowki ubic 350gr drobnego cukru 1/4 l mleka Jezeli maja panie swoj przepis dobry na ciasto pod sernik moga panie go uzyc.Z checia go wyprobuje! Musimy miec blaszke okrogla o wymiarze 28 cm Ser miksowac nie za dlugo dodajc po 1 zoltku,dodajac pokolei nastepne skladniki tak jak pisze w przepisie t.z. 2 packi cukru waniliowego,budyn waniliowy,1lyzeczke miekiego masla,pomocnik do sernika albo 2 lyzki maki. Bialka ubic,250 ml kremowki osobno ubic tez,dodac to do masy serowej ,dodajac 350 gr cukru i 1/4 l mleka delikatnie wymieszac .Piec w temperaturze 180 stopni 1 godzine.W czasie pieczenia jak juz sie zarumieni ciasto przejechac nozem dookola blaszki rame ciasta zeby moglo dalej rosnac i wtedy nieopadnie.Po upieczeni zostawic jeszcze ciasto w piekarniku nie wyciagajac go 1 godzine Cytuj
ali Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Witaj Bożenko! Po pierwsze, zwracamy się tutaj do siebie przez "ty", w końcu to "smaczną" rodziną jesteśmy, więc też się tak do nas zwracaj. Po drugie, czytałam kiedyś /i już nawet próbowałam, jakkolwiek z innego przepisu/, że właśnie aby sernk nie opadał należy do niego dodać ubitą śmietanę. Wypróbuję w najbliższym czasie Twój przepis, bo wydaje mi się że serniczek będzie pyszny. Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.