asica101 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 ok 35-40 zwyklych paczkow 1/2 L MLEKA 50g octu 10 DAG DROZDZY 1/2 ROPUSZCZONA MARGARYNA 1 SZKL CUKRU 2 ZOLTAKA 1 JAJO 1 WANILIOWY 1 kg MAKA DZEM LUB BUDYN DO NADZIENIA lukier lub polewa czekoladowa NAJWAZNIEJSZE WYKONANIE:Do duzej miski wrzucamy cukier i drozdze, razem mieszamy az do calkowietego rozpuszczenia sie cukru!!! nastepnie wbijamy jaja+mleko,ocet, dobrze mieszamy!; + cieple lecz nie gorace mleko+2 szkl maka; pozostawiamy w cieplym miejsca na 2-3 godz do wyrosniecia, przykrywamy sciereczka! Nastepnie dodajemy make i wyrabiamy ciasto, nadziewamy i smazymy w glebokim oleju, Nie trzeba odsaczac, gdyz nie chlona one tluszczu! smazyc na zloty kolor! SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.