ina12 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 40 dag pieczarek 1/2 szklanki śmietany łyżka mąki 2 łyżki tłuszczu 2 cebule natka pietruszki jajka - 1 na osobę pieprz i sól Obraną cebulę pokroić w kostkę i udusić na tłuszczu. Gdy będzie jasnozłota, dodać drobno pokrojone pieczarki, posolić, doprawić pieprzem, smażyc 10-15 min. Po odparowaniu oprószyć pieczarki maką, wlać śmietanę, zamieszać i wbić ostrożnie po jednym jajku. Potrawa jest gotowa aż zetną się jajka. Posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami i surówką. ina12 Cytuj
Kasiulek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zrobiłam jajecznicę prawie według przepisu Halinki (nie zaprawiałam pieczarek mąką, nie dałam śmietany ani natki). Z racji tego, że jestem wielką fanką pieczarek jajecznica z nimi nie mogła mi nie smakować... :) jednym słowem PYSZNOŚCI :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.