ina12 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Marchew, por, pietruszka, groszek - mrożona mieszanka warzywna zimą latem dodać do podanych warzyw kalafior i fasolkę. 1 torebka brokułów mielone z indyka 2 kostki rosołowe 1 serek topiony śmietankowy 1 serek topiony z ziołami Do wody wrzucić kostki rosołowe i warzywa oprócz brokułów. Gotować 20 minut, aż warzywa będą lekko miękkie, następnie dodać torebkę brokułów i gotować jeszcze 10 min. Następnie z mielonego zrobić maleńkie kulki i odrazu wrzucić do zupy i gotować przez 15 minut. Na końcu doprawić serkami topionymi. Produkty do zupy użyć według własnego uznania. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ta zupka to coś dla mnie. Wkrótce spróbuję. Dzięki. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja robiąc zupe z mielonym mięskiem zawsze je po uformowaniu obsmażam , i dopiero pod koniec gotowania wkładam do zupy, zupa wtedy ma super smaczek. ;) ;) Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja kiedyś robiłam podobną zupkę , ale mięso mielone wrzucało się bez formowania i to mi bardzo smakowało więc takie na pewno też będzie pyszne muszę następnym razem zrobic z kuleczkami :lol: Dzięki za przypomnienie już parę lat tego nie robiła :lol: zapomniałam Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.