Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża się wigilia , może podzielicie się ze mną przepisami na potrawy ze śledziem w roli głownej Dobrze by było mieć je w jednym miejscu , napewno nie tylko ja bym z nich skorzystała Proszę o propozycje POZDRAWIAM

Opublikowano

Polecam moja sałatke śledzia pod piedzynką: Składniki: słoik płatów sledziowych marynowanych cebula buraczki tarte ze słoiczka 3 ugotowne ziemniaki 3 ugotowane marchweki 3 jajka na twardo sól, vegeta, majonez (najlepiej rozcięczony śmietaną lub jogutem) Ułożenie warstwowe: pokrojona w kostkę cebula pokrojone śledzie majonez odsączone buraki tarte ziemniaki posypać do smaku vegeta majonez tarta marchew poszatkowane jajka majonez

Opublikowano

Dzięki za przepis Myślałam że się już nikt nie wpisze , a ja robię takie ŚLEDZIE W POMIDORACH 1 kg matiasów 0,5 szkl wody 1 liść laurowy ziele angielskie 3-4 cebule 6 łyżeczek octu 6 łyżeczek cukru 0,5 szkl oliwy 1 mały koncentrat Wszystko razem zagotować , ostudzić , zimnym zalać pokrojone śledzie Smacznego

Opublikowano

Często robię śledzie z kapustą kiszoną. Możesz zrobic na próbę kilka filetów, i mniej więcej tyle samo kapusty kiszonej (kroje żeby wygodniej się nabierało), można zrobic z majonezem lub zalewam olejem i posypuje przyprawą do sałatek mieszam. Wszystkim bardzo smakuje a jest trochę inaczej

Opublikowano

matiasy płaty sledziowe jakie są ładniejsze (apetyczniejsze) matiasy Kroje w kostkę tak żeby nie były duże kawałki z marynowanych nie próbowałam, ale może tez by nie były złe tylko bardzej kwaśne

Opublikowano

Zuziorek , zrobiłam śledzia pod pierzynką , bardzo smakował mojej rodzince Dziękuje za dobry przepis , a jutro przymierzam się do śledzia i kiszonej kapusty POZDRAWIAM ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

JA ROBIE NA SWIETA SLEDZIKI TAKIE MATIASY MOCZE 1 GODZINE SMARUJE Z OBU STRON MUSZTARDA PRZEKLADAM CEBYLA I ZALEWAM ZALEWA 0.5 SZKL OLEJU 1 SZKL WODY 1 SZKL OCTU PO DWUCH DNIACH SA PYSZNE ROBIE JE W SLOIKACH I TRZYMAM W LODOWCE NAWET 2 TYGODNIE