Tina Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Zbliża się wigilia , może podzielicie się ze mną przepisami na potrawy ze śledziem w roli głownej Dobrze by było mieć je w jednym miejscu , napewno nie tylko ja bym z nich skorzystała Proszę o propozycje POZDRAWIAM Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Polecam moja sałatke śledzia pod piedzynką: Składniki: słoik płatów sledziowych marynowanych cebula buraczki tarte ze słoiczka 3 ugotowne ziemniaki 3 ugotowane marchweki 3 jajka na twardo sól, vegeta, majonez (najlepiej rozcięczony śmietaną lub jogutem) Ułożenie warstwowe: pokrojona w kostkę cebula pokrojone śledzie majonez odsączone buraki tarte ziemniaki posypać do smaku vegeta majonez tarta marchew poszatkowane jajka majonez Cytuj
Tina Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Dzięki za przepis Myślałam że się już nikt nie wpisze , a ja robię takie ŚLEDZIE W POMIDORACH 1 kg matiasów 0,5 szkl wody 1 liść laurowy ziele angielskie 3-4 cebule 6 łyżeczek octu 6 łyżeczek cukru 0,5 szkl oliwy 1 mały koncentrat Wszystko razem zagotować , ostudzić , zimnym zalać pokrojone śledzie Smacznego Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Często robię śledzie z kapustą kiszoną. Możesz zrobic na próbę kilka filetów, i mniej więcej tyle samo kapusty kiszonej (kroje żeby wygodniej się nabierało), można zrobic z majonezem lub zalewam olejem i posypuje przyprawą do sałatek mieszam. Wszystkim bardzo smakuje a jest trochę inaczej Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja bardzo lubię sama kapustę kiszoną z majonezem. Spr€buję dodać śledzie. A jakie dodajesz: matiasy, płaty marynowane? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 matiasy płaty sledziowe jakie są ładniejsze (apetyczniejsze) matiasy Kroje w kostkę tak żeby nie były duże kawałki z marynowanych nie próbowałam, ale może tez by nie były złe tylko bardzej kwaśne Cytuj
Bernimek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Polecam moja sałatke śledzia pod piedzynką: Poszukiwałam tego przepisu na śledzika, jadłam kiedyś go u koleżanki i jest bardzo pyszny! Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Czesto serwuję śledzia pod pierzynką pomijając buraczki, za to na wierzch kładę tarty ser. Cytuj
Tina Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Zuziorek , zrobiłam śledzia pod pierzynką , bardzo smakował mojej rodzince Dziękuje za dobry przepis , a jutro przymierzam się do śledzia i kiszonej kapusty POZDRAWIAM ;) Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam Cytuj
sylwia791 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 JA ROBIE NA SWIETA SLEDZIKI TAKIE MATIASY MOCZE 1 GODZINE SMARUJE Z OBU STRON MUSZTARDA PRZEKLADAM CEBYLA I ZALEWAM ZALEWA 0.5 SZKL OLEJU 1 SZKL WODY 1 SZKL OCTU PO DWUCH DNIACH SA PYSZNE ROBIE JE W SLOIKACH I TRZYMAM W LODOWCE NAWET 2 TYGODNIE Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 poszperam w przepisach to może znajde "śledzie po cygańsku". Czyli wersja na "słodko" z rodzynkami :P jeśli tylko Cię to interesuje Cytuj
Tina Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Bardzo prosze o przepis , takich nie mam Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.