Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Dorunia podaję przepis: 2 niepełne szklanki cukru 12 łyżek wody 25 dag margaryny 25 dag mleka w proszku 2-3 łyżki kakao esencja pomarańczowa rodzynki, migdały, orzechy,suszone śliwki wafle Wodę z cukrem i margaryną zagotować, ostudzić, dodać kakao, mleko w proszku { jeśli masa staje się zbyt gęsta, nie dodawać całego mleka), dokładnie wymieszać, dodać posiekane bakalie, wlać kilka kropli esencji. Gotową masę wylać na wafel , przykryć drugim zawinąć w papier, obciażyć i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu pokroić na kawałki. Dorunia jak zrobisz rzadszą masę to będziesz mogła przełożyć kilka wafli. Wczoraj podałam już ten przepis. Pozdrawiam. ina12

Opublikowano

Oto przepis na masę: -2 szklanki mleka -1 szklanka cukru -1-2 paczki kruchych herbatników -3 łyżki kakao -posiekane orzechy lub migdały ok 10 dag Mleko z cukrem pogotować aż zgęstnieje . Dodać zmielone ciastka, koako, i orzechy. Pogotować ok 5 minut i szybciutko smarować wafle.

Opublikowano

Dziękuję Wam za tak szybką odpowiedź.Ino12 ja widziałam ten przepis,ale nie wiedziałam,że można nim przełożyć wafle ;) ale teraz już wiem i bardzo dziękuję. Pozdrawiam ;) :-D :P

Opublikowano

Dorunia podaję Tobie następne przepisy na masy do wafli. szklanka śmietany szklanka cukru kostka margaryny owocowa galaretka 1/2 szklanki mleka w proszku Śmietanę, cukier i margarynę gotujemy razem. Dodajemy galaretkę owocową i dokładnie mieszamy. Po przestudzeniu dodajemy mleko w proszku. Dokładnie roztrzepać i smarować wafle. II przepis: szklanka śmietany szklanka cukru owocowa galaretka Cukier i śmietanę wymieszać. Zagotować 5 minut. Do gotujacej masy wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Wystudzić i przekładać wafle. III przepis 15 dag czekolady deserowej 20 dag masła szklanka mleka 4 łyżki budyniu waniliowego 5 łyżek cukru 5 łyżek cukru pudru Budyń wymieszać z ćwierć szklanki mleka, a resztę mleka zaagotować, dodając cukier. Do wrzącego mleka wlać budyń, zagotować i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać masę budyniową i wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. 1/3 kremu mozna zostawic do dekoracji, a resztą przełożyć wafle. Dorunia jakbyś chciała więcej przepisów na masę to proszę bardzo ja Tobie podam. Pa! ina12

Opublikowano

Witaj ino12 ;) Bardzo mocno dziękuję Ci za przepisy na masę do wafli,muszę je wszystkie pomału wypróbować,bo z pewnością są rewelacyjne jak wszystkie Twoje przepisy. Pozdrawiam ;) :-D :P