Dorunia Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Napiszcie proszę jaką masę robicie do przekładania wafli. ;) Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witaj Dorunia podaję przepis: 2 niepełne szklanki cukru 12 łyżek wody 25 dag margaryny 25 dag mleka w proszku 2-3 łyżki kakao esencja pomarańczowa rodzynki, migdały, orzechy,suszone śliwki wafle Wodę z cukrem i margaryną zagotować, ostudzić, dodać kakao, mleko w proszku { jeśli masa staje się zbyt gęsta, nie dodawać całego mleka), dokładnie wymieszać, dodać posiekane bakalie, wlać kilka kropli esencji. Gotową masę wylać na wafel , przykryć drugim zawinąć w papier, obciażyć i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu pokroić na kawałki. Dorunia jak zrobisz rzadszą masę to będziesz mogła przełożyć kilka wafli. Wczoraj podałam już ten przepis. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Oto przepis na masę: -2 szklanki mleka -1 szklanka cukru -1-2 paczki kruchych herbatników -3 łyżki kakao -posiekane orzechy lub migdały ok 10 dag Mleko z cukrem pogotować aż zgęstnieje . Dodać zmielone ciastka, koako, i orzechy. Pogotować ok 5 minut i szybciutko smarować wafle. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Dziękuję Wam za tak szybką odpowiedź.Ino12 ja widziałam ten przepis,ale nie wiedziałam,że można nim przełożyć wafle ;) ale teraz już wiem i bardzo dziękuję. Pozdrawiam ;) :-D :P Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Dorunia podaję Tobie następne przepisy na masy do wafli. szklanka śmietany szklanka cukru kostka margaryny owocowa galaretka 1/2 szklanki mleka w proszku Śmietanę, cukier i margarynę gotujemy razem. Dodajemy galaretkę owocową i dokładnie mieszamy. Po przestudzeniu dodajemy mleko w proszku. Dokładnie roztrzepać i smarować wafle. II przepis: szklanka śmietany szklanka cukru owocowa galaretka Cukier i śmietanę wymieszać. Zagotować 5 minut. Do gotujacej masy wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Wystudzić i przekładać wafle. III przepis 15 dag czekolady deserowej 20 dag masła szklanka mleka 4 łyżki budyniu waniliowego 5 łyżek cukru 5 łyżek cukru pudru Budyń wymieszać z ćwierć szklanki mleka, a resztę mleka zaagotować, dodając cukier. Do wrzącego mleka wlać budyń, zagotować i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać masę budyniową i wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. 1/3 kremu mozna zostawic do dekoracji, a resztą przełożyć wafle. Dorunia jakbyś chciała więcej przepisów na masę to proszę bardzo ja Tobie podam. Pa! ina12 Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Witaj ino12 ;) Bardzo mocno dziękuję Ci za przepisy na masę do wafli,muszę je wszystkie pomału wypróbować,bo z pewnością są rewelacyjne jak wszystkie Twoje przepisy. Pozdrawiam ;) :-D :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.