basialula Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 czy ktos zna przepis na ser zolty kiedys mialam i mi gdzies zaginal Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Basiu czy to ma być ser smażony? ina12 Cytuj
basialula Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Basiu czy to ma być ser smażony? ina12 nie nie to ma byc przepis jak zrobic zolty ser kiedys jadlam i byl bardzo smaczny niestety przepis mi zginal Cytuj
batirek Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Witam,jeśli o taki przepis Ci chodzi,to bardzo proszę: 1 kg białego sera 1 litr mleka 0,5 kostki masła 2 łyżeczki octu 1-2 łyżeczki sody 3 żółtka 1 łyżeczka soli Ser pokruszyć,ogrzać w mleku,aż zrobi się guma (ok.10 min) W drugim naczyniu roztopić masło,dodać sól,ocet.Ogrzany ser wygnieść na sicie.Przełożyć do naczynia,dodać masło rozpuszczone,podgrzewać,aż składniki się połączą.Na koniec dodać żółtka wymieszane z sodą,wyłożyć do foremki zastudzić. Pozdrawiam Cytuj
basialula Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 dzieki za przepis bede robic i dam znac jak mi poszlo Cytuj
basialula Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 zrobilam wyszedl taki jaki oczekiwalam jeszcze raz dzieki za przepis Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Batirek bardzo dziękuję za podanie przepisu, a Basi również dziękuję bardzo o zapytanie o ten przepis. W ten sposób zrobionego sera jeszcze nie jadłam, a teraz dzięki Wam będę mogła go robić. Pozdrawiam. Cytuj
aniela Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 O Boze, jak wam wszystkim zazdroszcze, uwielbiam serki, To co jest na rynku kanadyjskim jest drogie i nie do jedzenia. Ktos, kto mieszka na zachodzie moze zna jakis sposob na bialy ser? Zauwazylam, iz wiele osob na tej stronie mieszka poza krajem. Nie wspomne juz o serku smazonym, mmmm, Halinko, narobilas mi ogromnej ochoty, bo taki pamietam z dziecinstwa. Ktos mi powiedzial, ze smazonego serka nie da sie zrobic z tych kupnych serow. Czy to prawda??? majka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi