Agusia Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 3-4 mlodziutkie cukinie-wielkosci ogorka 30 dag pieczarek-malych 1-2 czerwone papryki 2 cebulki niezbyt duze sol, pieprz oliwa z oliwek oregano Cukinie umyc i pokroic w plasterki grubosci ok 1 cm. Pieczarki umyc i pokroic na polowki. Papryke oczyscic z nasion i pokroic na kawalki ( wielkosci plasterkow cukinii). Cebulki obrac i pokroic w dosyc grube piorka. Wszystkie warzywa wrzycic do duzej miski posypac sola ( lub Vegeta jak kto woli), pieprzem, oregano i polac oliwa. Niezbyt duzo oliwy - tak zeby po wymieszaniu wszystkie warzywka byly rownomiernie pokryte cieniutka warstewka tluszczu. Rozlozyc warzywa rownomiernie na duzej plytkiej blaszce ( dla ulatwienia mycia mozna ja wylozyc folia aluminiowa). Piec w dobrze nagrzanym piekarniku az beda gotowe. Miekkie ale nie rozpadajace sie. Przelozyc do salaterki i podawac do obiadku. Ja lubie do kotlecikow z kurczaczka i grubego makaronu. Mozna jeszcze lekko posypac tartym parmesanem i wymieszac. Warzywka sa wg uznania: mozna tak zrobic tez z kalafiorem, brokulem, zielona fasolka i mlodziutka marchewka. Pyyyycha! Cos innego dla odmiany Cytuj
Wiolunia Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Bardzo ciekawa sałatka wyprubuje i dam znać pozdrawiam Wiolunia ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.