Klosewik Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ostatnio wypróbowałam danie z przepisu koleżanki i polecam jej Wam również. Paczkę mrożonego szpinaku rozmrozić. Do zielonej masy dodać jedno jajko, sól, pieprz do smaku, by nie było mdłe i sporo czosnku. Ja dałam czosnek z paczki, w granulkach. Nastepnie do masy dodawać mąkę. Ciasto musi być na tyle geste, by kluseczcki rzucane na osolony wrzatek nie rozpadły się. Gotujemy do wypłynięcia, wyławiamy i możemy jeść takie, ale ja polecam przygotowac sos brokułowo - serowy Knorra ( chyba " 3 sery"). Kluseczki po zahartowaniu zimną wodą daję do naczynia żaroodpornego, zalewam sosem i posypuję startym serem. Zapiekam. Dobre danie dla osób nie lubiących mięska. Ja dodałam jednak do ciasta szpinakowego przed ugotowaniem skwareczki boczkowe. Podczas jedzenia fajnie było natrafić na nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.