GOHA Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Ciasto: 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 1 jajko 1/2 szkl. oleju 2 łyżki miodu po 2 łyżeczki sody i cynamonu Krem: 2 szkl. mleka 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru żółtko cukier waniliowy Wszystkie składniki ciasta dobrze wymieszać lub zmiksowac, włożyc do średniej wielkości tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. piec około 50 min w temperaturze 200C. Szklanke mleka przeznaczonego na krem zagotowac z cukrem. Drugą szklanke mleka wymieszac z żółtkiem, mąką i cukrem waniliowym, wlac do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotowac. Wystudzone ciasto przekroić na dwa kręgi. Na dolnym rozsmarować krem, przykryc górnym, lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypac cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.