Dorota Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Rybę najłatwiej obierzesz jeśli włożysz ją najpierw do gorącej, a następnie do zimnej wody. Aby ryba nie ślizgała się podczas przygotowywania, należy deskę na której jest przygotowywana posypać solą. Aby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia, tłuszcz na którym jest smażona należy posypać solą. Ryba zyska chrupiącą skórkę, jeżeli tuż przed smażeniem obtoczysz ją w mące ziemniaczanej. Jak postępować w przypadku połknięcia ości? Zaleca się wypić powoli łyżeczkę octu, którego zadaniem jest zmiękczenie połkniętej ości, a następnie należy zjeść kawałek chleba, który powinien przepchnąć zmiękczoną ość. Jednak gdy to nie pomoże, należy zgłosić się do lekarza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.