Basia K Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ciezki mialam wybór ciast na Wielkanocne.... Troche zdecydowala za mnie kolezanka. Przyniosla mi swojski bialy ser!Z racji,ze za serem nie przepadam,za to serniki moge jesc na okraglo :grin: padlo na ten przepis. Tego sera mam ok 1 kg.W przepisie "stoi" 1,5 kg. Swojski ser jest duzo tlusciejszy niz sklepowe,musze wiec dokupic chyba chudy ser?Czy zmniejszyc ilosc tluszczu? Cytuj
basga Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Basiu-wczoraj w Poradach MAC podał,że właśnie powinno się łączyć twaróg tłusty z chudym :grin: Ja nie zwiększałabym ilości tłuszczu a sera możesz użyć mniej :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Basiu! Kiedyś zbyt późno robiłam zakupy i była końcówka sera tłustego i półtłustego więc nie miałam wyboru. Sernik wyszedł pyszny jak zwykle :oops: Pozdrawiam i życzę udanego wypieku. Też będę robiła na święta :oops: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ostatnio Babcia zaprosiła Wnusia do siebie i robili sernik razem :mrgreen: Dostałam tylko kawałeczek i teraz na niedzielę muszę nadrobić zaległości :mrgreen: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wczoraj na próbę przedświąteczną zrobiłam ten sernik w połączeniu z masą makową i jabłkami :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 jak to się stało że tyle razy robiłam ten sernik, a nie wstawiłam żadnego zdjęcia :grin: Chyba trzeba będzie nadrobić zaległości :-D Cytuj
Magda_G Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Czy można dodać do tego sernika taki gotowy ser mielony (można kupić w wiaderkach). A jeśli chciałabym dać normalny to jaki ser jest najlepszy? tłusty czy chudy? Proszę o odpowiedź bo mam zamiar wypróbować ten przepis. I jeszcze jedno pytanie, czy spód ciasta można wcześniej podpiec w piekarniku? Cytuj
teresap Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Czy można dodać do tego sernika taki gotowy ser mielony (można kupić w wiaderkach). A jeśli chciałabym dać normalny to jaki ser jest najlepszy? tłusty czy chudy? Proszę o odpowiedź bo mam zamiar wypróbować ten przepis. I jeszcze jedno pytanie, czy spód ciasta można wcześniej podpiec w piekarniku? Pozwolę za Kasie odpowiedzieć – tak ser gotowy wskazany , ja daje Wieluń mój ulubiony lub ser półtłusty albo tłusty na pewno nie chudy Polecam Na mojej stronie możesz obejrzeć zdjęcia tego serniczka. A co do spodu to niema takiej potrzeby żeby go podpiekać Ja ostatnio piekłam na herbatnikach i też był bardzo dobry POZDRAWIAM Cytuj
Magda_G Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź, chyba się skuszę na ten serniczek, zobaczymy czy mi wyjdzie :). Pozdrawiam! Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Magdo nie zastanawiaj się i zrób go, on zawsze się udaje, jest niezawodny, pyszny, będziesz bardzo zadowolona. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Teresko bardzo dziękuję że mnie wyręczyłaś :) Halinko bardzo dziękuję za pochlebną opinię :mrgreen: Madziu żałować na bank nie będziesz Cytuj
Gość moniamaks Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 a jaki rozmiar blaszki jest ten sernik. Cytuj
mart Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 po ilosci skladnikow wyglada na to ze ciasto jest na duza blache ale najlepiej bedzie jak Katarzyna sie wypowie Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja piekę ten sernik na blaszce o wymiarach 25/35 :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.