Katarzyna Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 4 piersi z kurczaka 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroic w paseczki (jak frytki). Mąki, jajka, sól i pieprz wymieszac wrzucic pokrojone filety. Smażyc wrzucając do gorącego tłuszczu, podobnie jak pączki. W ten sam sposób można zrobic rybę też jest pycha. Wyśmienite do obiadu jak i na imprezki ;) Andrzejki tuż U mnie wszyscy się zajadają SMACZNEGO!!! Dajcie znac jak Wam smakowały Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Dzieci się zajadają , ale postu napisać nie chcą :lol: Dzwonią i pytają jak zrobić , bo nie chce im się szukać :D Może mi ktoś to wytłumaczyć ;) Smakuje w domu i u teściowej ( jak chcą się popisać ) :D ale żeby napisać posta mamuni nie chcą :lol: Oni mówią na to robaki :D i już wiadomo co robić :lol: Cytuj
AnnaK Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Katarzyno,smażyłam te "robaczki" ,są brdzo smaczne. :grin: 1 Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jadłam takie danie na zabawie,na której byliśmy w piątek z mężem...te filety polane były trochę sosem czosnkowym...bardzo smaczne :grin: 1 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ja podaję zawsze sosy oddzielnie :grin: zawsze kilka do wyboru :grin: Ostatnio furorę zrobił syn jak przyrządził sos Da grasso :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Dziś robaki zagościły u nas na talerzach :P Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witaj Kasiu 🙂 Długo zabierałam się za tego kurczaka, aż w końcu go zrobiłam :grin: Zrobiłam go z połowy porcji, i tak wyszło dużo - cała miska 🙂 Może za grubo go pokroiłam, bo miał być takiej grubości jak frytki, a u mnie był trochę grubszy i może dlatego trochę ciasta mi zostało... Ale kurczak w takiej formie jest przepyszny, u nas zniknął w zaskakującym tempie ze stołu, dobrze że go jeszcze spróbowałam w kuchni, bo jak przyszłam do pokoju to już pusta miska została :mrgreen: Polecam na sylwestrowy stół! :grin: Ślicznie dziękuję Ci za ten przepis i serdecznie pozdrawiam :grin: 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.