zuziorek Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Składniki: 5 jajek(białka ubić z cukrem potem dodać żółtka) 1 szklanka cukru 1 i pół szklanki mąki 10 łyżek wody 8 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego Kakao Ciasto wylac na prostokątna blaszkę i piec 35-40 min w 180 stopniach Pół litra kremówki ubić, jak śmietana zacznie gęstnieć to dodać 2 paczuszki Śmietan Fix (dr Oetker) i 1 cukier waniliowy i jeszcze chwilę ubijać. Wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto. Mleko skondensowane słodzone gotować na małym ogniu przez 3 godziny, ostudzone wyłożyć na ubitą śmietanę i posypać płatkami migdałowymi(2 paczuszki) Cytuj
Jolcia Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Robię takie ciasto na biszkopcie a karmel posypuję orzechami włoskimi. Polecam. Kiedyś zrobię wg twojego przepisu. Cytuj
zuziorek Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Polecam, palce lizać! Czasami przed położeniem śmietany na ciemne ciasto kładę wydrążone wiśnie z syropu. Cytuj
zuziorek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 w sumie mam pytanko: przepis na to ciasto mam od lat w zeszycie ale bez nazwy, "łaciate" sama wymysliłam. Znacie jego nazwę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.