Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 5 dag drożdży 1 szklanka cukru (jeśli robimy do pasztecików to tylko 3 łyżki) 1/2 kostki margaryny 2 jajka 3 szklanki mąki 2 łyżki śmietany Drożdże wymieszac z cukrem i odstawic na 10 minut Margarynę rozpuszczamy Dodac resztę składników zagnieśc ciasto i wstawic do lodówki na 1 godzinę Podzielic ciasto na 4 rozwałkowac nakładac farsz: marmoladę, ser, owoce itp Smarujemy wierzch białkiem Pieczemy około 10-15 min Robiłam ostatnio faszerowane mięsem wyszły super tylko trochę było mało Dostałam ten przepis od koleżanki Mirki i bardzo jej za niego dziękuję ;) polecam naprawdę pyszne ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 właśnie zrobiłam ciasto wytrawne i zawinęłam nim parówki wyszło super do barszczyku i ketchapu :roll: Rolada z prużonymi jabłkami jak do szarlotki , lub makowiec też wychodzą wyśmienicie :oops: polecam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 A tak wygląda ciacho z nadzieniem : mięsko, grzybki i kapustka :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jutro następne bo brakło ciacha wyszły 24 sztuki , a jak jutro przyjdą dzieci będą jak znalazł :P Cytuj
Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Z soczewicą też mogą być? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Asiu ja nawet z marmoladą robiłam :P Pychotka :P puszyste delikatne ...mniam mniam :P Cytuj
Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Oooo to super, muszę koniecznie wypróbować :P :P . Dobrze, że śmietany jest tak mało, bo nie jadłam jej od kilku lat :P :P. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Kasiu, Twoje paszteciki wyszły bardzo smakowicie :P . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Ewciu jeszcze nie robiłaś :P Taka szkoda , że nie mam gg :P ale jutro przyjedzie Konrad to sobie popiszemy :P Już tak dawno nic nie plotkowałyśmy :P A na następne paszteciki zapraszam jutro , bo resztę zjadł Emil :P Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Kasieńko dziękuje za zaproszenie. Brakuje mi naszych pogaduszek,mam nadzieje,że niedługo "poklikamy" sobie. Buziaczki papapapapa. Cytuj
olga123 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 och uratowalas mnie swoim przepisem!!!! wielkie dzieki,robilam wczoraj makowiec tak mi sie jakos zachcialo zwijanego makowca a nigdzie nie ma przepisu na naprawde dobre ciasto.A twoj przepis rewelacja!!!! dla mnie to takie drozdzowo-kruche ciasto,bo niby z drozdzami a sie zagniata jak na kruche ciacho.a twoj przepis jest naprawde znakomity wielkie dzieki! pozdrawiam> :P Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Miło mi że mogłam pomóc :P Ciacho jest tak uniwersalne że można praktycznie wykorzystać do wszystkiego :P Pozdrawiam :D Cytuj
apsik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kasiu ja mam pytanie,ile z tego wyjdzie makowców i napisz proszę czy używasz masy makowej z puszki czy robisz sama. Cytuj
Dalovay Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Wygladaja pysznie. Bym to nie byla ja, gdybym pytania z rzedu nie najmadrzejszych nie zadala.A mianowicie czy ta smietana byc musi,czy bez smietany sie da??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.