Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 2 filety z kurczaka (z 1 kurczaka) 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 3 łyżki tartego żółtego sera szczypiorek, sól, pieprz Filety kroimy na drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Smażymy na patelni nakładając łyżką małe placuszki Moi synowie wykorzystują je nawet do hamburgerów Polecam wychodzi dużo są smaczne, trochę inne i łatwe ;) Cytuj
ela2225 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja dodaję jeszcze starkowane pieczarki są to super placuszki Cytuj
Katarzyna Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Cieszę się że Tobie też one smakują. Ja nieraz dodaję jeszcze natkę pietruszki, ale moi panowie wolą bez. Z pieczarkami też robiłam :roll: Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja robię podobne do obiadu: -podwójna pierś z kurczaka -20 dag sera żółtego -1 jajko -1 łyżka majonezu -1łyżka mąki pszennej Kurczaka zmielić, ser zetrzeć na tarce jarzynowej drobej. Jajko zmiksować z mąką i majonezem. Dodać łyżeczkę wegety. Wszystko razem połączyć i formować małe kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i piec na oleju. Ja podaję z makaronem i sosem pieczarkowym własnej produkcji.Dołączam zdjęcie i pozdrowienia. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 muszę wypróbowac jak smakują Twoje wyglądają apetycznie :roll: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 jestem ciekawa jak by smakowały zalane sosem słodko kwaśnym z przepisu Jolci :roll: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Przepyszne placuszki. Podałam je dzisiaj na obiad z sosem słodko-kwaśnym (masełko rozpuścić, dodać mąkę, wymieszać i rozprowadzić wodą. Dodać liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego. Doprawić solą cukrem i octem :arrow: ) i z purre. Mniam!! Polecamy (ja i moja Rodzinka) ;-) Cytuj
Gość karolkol Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witajcie. ja lubię zmieniać przepisy po swojemu i zrobiłam kotleciki tak: 1 pojedyncza pierś pokrojona w małe kawałeczki 1 łyżka majonezu 1 jajko 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę ok. 5 łyżek mąki pszennej sól, papryka ostra, zioła prowansalskie wszystko dokładnie połączyć, formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju do jasnobrązowego koloru z takiej ilości wyszło mi 5 kotlecików. SZYBKO, PRZYJEMNIE i PYYYSZNIE zapomniałam o startym żółtym serku, następnym razem dodam, teraz posypię startym serkiem i podgrzeję w piekarniku przed podaniem Dzięki za inspirację! :mrgreen: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
ManiekStryj Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Powiem że ciekawe muszę spróbować :] Za pewne posmakuje Do tego sosik Czosnkowy no i pychota Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Warto spróbować > zawsze coś innego i bardziej podzielne :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.