apsik Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 CIASTO 50 dag mąki 30 dag margaryny 3 łyżki kwaśnej śmietany 15 dag cukru pudru 1 jajo i 2 żółtka 1,5łyżeczki proszku do pieczenia Zagnieść ciasto i upiec 3 placki na złoty kolor . MASA JABŁKOWA 3 słoiczki od dżemu musu jabłkowego 2łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu cytrynowego rozpuszczone w odrobinie wody Jabłka włożyć do garnka izagotować wlać rozpuszczony kisiel lub mąkę. Chwilę smażyć i gorącym przełożyć placki. MASA BAKALIOWA 20dag orzwchów włoskich pokrojonych 10 dag rodzynek 0,5 kostki masła 3 łyżki miodu sztucznego 10 dag cukru pudru Zagotować masło ,miód icukier , wsypać bakalie i jeszcze zagotować .Gorące wyłożyć na wierzch ciasta. Cytuj
apsik Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Upiekłam ostatnio placuszek ,który bardzo lubię i może moje zdjęcia zachęcą kogoś do wypróbowania. Jest naprawdę dobry-połączenie kwaskowych jabłek ze słodyczą miodu,orzechów i rodzynek-dla mnie cudo. Cytuj
figiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Oj Elu to ciacho wygląda obłędnie .Niedługo święta .....przepis daje do ulubionych . Cytuj
Kaliope Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Ależ smakowitości ! Nie można oczu oderwać... mmmmnniammm :-D Cytuj
figiel Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Wypróbowałam ten przepis ...powiem krótko -ciasto pyszne !! To są ostatnie skrawki ,ale dodaje zdjecie na dowód ,że było pieczone i szybko zjedzone :mrgreen: .Polecam! Diękuje za ciekawy przepis. Pozdrawiam !! Cytuj
apsik Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Dorotko to bardzo fajnie ,że gościom smakowało i zostały tylko resztki,ja także bardzo lubię to ciasto. Dzię ki za wiadomość,pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi