agrafia Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Cieszę się, że sałatka smakowała. Kiedyś podałam ją przy jakiejś okazji i goście odgadywali składniki. Nikt nie przypuszczał, że może być tam masło, a ono właśnie nadaje jej charakterystyczny smak - wiecie taka pyszna poezja w ustach:) Nie ma obaw. Usprawiedliwiam tych co licza kalorie. Resztę koniecznie namawiam do dodania tego składnika - oczywiście nie za dużo, cieńką warstewka. Pozdrawiam Dorotko! Tak właśnie wygląda moja sałatka. Obiecałaś i wypróbowałaś. Teraz już po Tobie...:P Cytuj
redcherry Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Wypróbowałam i wszystkim bez wyjątku smakowało. Dziękuję za ten przepyszny przepis. Moja mama chce, żebym jej zrobiła te pyszną sałatkę na imieniny :P Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam! Zrobiłam tą sałatkę (mimo, iz sie zarzekałam) z masłem, i...... stwierdzam razem z mężem, że cos jej brakuje. Dla nas jest za mdła. Wszystkie składniki są zbyt jednolite. Każdy ma różne gusta i po to jest to forum , że mozna wyrazić swoje zdanie i dlatego mam nadzieje, ze nikogo nie uraziłam. Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zuziorku, nikogo nie uraziłaś i nikt się nie obraża. Dobrze napisałaś, że po to jest to forum, każdy może mieć swoje zdanie,... a każdy lubi to co lubi, i nic na siłę :lol: Jak zrobiłam pierwszy raz w życiu sałatkę z tuńczyka to mojej babci ta sałatka w ogóle nie smakowała, chorowała po niej 2 dni :P??: i powiedziała, że nigdy już jej nie zje,... nie minął rok - a ta sałatka jest teraz jej ulubioną sałatką, i od czasu do czasu się o nią upomina.... ktoś kiedyś powiedział, że smaki się zmieniają, i chyba coś w tym jest :lol: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zuziorku ja przy drugim podejściu dodałam warstwę czerwonej cebuli i odjęłam jedną warstwę majonezu.Myślę że można tak sobie pokombinować,żeby było lepiej.Ale z masła nie zrezygnowałam.Pozdrawiam. Cytuj
zuziorek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam! Cieszę się, że moje słowa nikogo nie uraziły. Z chęcią zaglądam tu jak mam wolna chwilke i patrze co nowego, co dobrego..... Kasia Cytuj
agrafia Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Kasiu! Cieszę się, że wyraziłaś swoją opinię, bo właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam w przepisie o soli i pieprzu. Sałatka mogła być mdła bez tych przypraw. Już poprawiłam. Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ja zawszę posolę i popieprzę warstwy majonezu, tak też było i w tym przypadku,... dla nas sałatka była pyszna :-D Cytuj
minek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Przeczytałam właśnie ten przepis i coś mi nie pasuje. W przepisie są podane dwie warstwy tuńczyka a w sposobie ułożenia tej sałatki jest podane trzy.Chcę zrobić tę sałatkę na święta więc proszę o wyjaśnienie. Cytuj
an69 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Sałatkę znam pod nazwą "Kijowska ",nie układam jej warstwowo tylko na dużym ładnym talerzu lub półmisku na liściach sałaty. Jest bardzo efektowna i inna...bardzo dobra. Robiłam na święta i została po niej tylko sałata i talerz.... Cytuj
renigliwice Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ja też znam tę sałatkę pod nazwą "Kijowska". Jednak daję 2 puszki tuńczyka, dla mnie jedna to za mało, zamiast cebuli daję warstwę szczypioru. Oczywiście używam soli i pieprzu. Majonez mieszam z jogurem naturalnym + trochę cytryny. Masło też używam, nadaje ono tej sałatce ciekawego smaku. Polecam. To ulubiona sałatka mojej córki. :wink: :razz: :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Przeczytałam właśnie ten przepis i coś mi nie pasuje. W przepisie są podane dwie warstwy tuńczyka a w sposobie ułożenia tej sałatki jest podane trzy.Chcę zrobić tę sałatkę na święta więc proszę o wyjaśnienie. W tej sałatce układamy dwie warstwy tuńczyka. Pozdrawiam. :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Witam! Ja tak jak Reni używam 2 puszki tuńczyka i szczypiorek zamiast cebuli :razz: tym bardziej teraz cebula mi już nie smakuje więc do gotowania podsmażania tak ale do sałatek rośnie sobie w skrzyneczce świetny szczypiorek z brzydkiej cebuli. :wink: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi