apsik Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 SKŁADNIKI 50 dag żołądków drobiowych 50 dag pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej , przyprawy Żołądki ugotować , ostudzić i pokroić w plasterki .Pieczarki icebulę pokroić także w plasterki i poddusić na oleju , podlać wodą . Dodać żołądki i koncentrat , chwilę razem dusić. Przyprawić do smaku SMACZNEGO Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Ten gulasz z żołądków jest pyszny. Moja rodzinka go uwielbia. My jemy go z ziemniakami.Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Bardzo się cieszę,że ktoś lubi to co ja ;) .Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Znalazłam coś dla siebie , bardzo lubie podroby i jutro zrobie na obiadek ,dzięki za przepis jutro dam znać czy smakowało. ;) Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 GOSIEK50 jeżeli lubisz dania z podrobów to zaproponuję ci to. Ilości składników są dowolne . Należy usmażyć wątróbkę drobiową obtoczoną w mące. Ugotować marchewkę , pokroić i wymieszać z groszkiem ,konserwowym można dać do tego pieczarki ugotowane i pokrojone w plasterki . To wszystko należy wymieszać zwątróbką i albo włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec albo po prostu podgrzać w garnku. Ja podaję to z ziemniakami . Cytuj
altika Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 ;) Zastanawiam się czy można je podać na imienimach.Poszukuję czegoś w miarę prostego i smacznego na ciepło. Cytuj
apsik Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 możesz sprobować,daj znać jak smakowało Cytuj
gosiek50 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Apsik jak obiecałam , tak zrobiłam -te żołądki są rewelacyjne bardzo nam smakowały :roll: i bardzo dziękuje za następny przepis zrobie go w najbliższym czasie . :oops: :oops: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
zuziorek Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Danie rewelacja, niby to tylko żołądki a wszyscy dzis cmokaliśmy z zachwytu.... dziękuję Cytuj
Gość ilona1-2 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 :roll: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :oops: Cytuj
dariad Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ja często robię żołądki , ale ich nie kroję tylko obsmarzam na oleju podlewam wodą dodaję cebulę przyprawy sól, pieprz i jarzynkę - duszę na mięęęciutko!! woda wyparuje i zostanie trochę intensywnego sosiku , który doprawiam w/g upodobań mąką ,lub koncentratem i śmietaną podaję z ziemniakami , lub kaszą i surówką- b. dobre :lol: Cytuj
dana2005 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Musze wypróbować ten gulasz z żoładków. Moją ulubioną potrawą z żoładków jest pasztet. Przepis jest na forum. Bardzo dobry i tani. Był u mnie na światecznym stole. Wypróbujcie i oceńcie. A dla ułatwienia podam tutaj ten przepis. 1 kg żołądków drobiowych, 1 kg wątróbek drobiowych, 1,5 kg chudego surowego boczku,sporo suszonych grzybów, 2 - 3marchwie, seler, 2 cebule. W/w składniki włożyć do garnka,dodać po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, 2 liscie laurowe. Gotować do miekkości w niewielkiej ilości wody. Wystudzone miesa i warzywa mielimy 1 x w maszynce. 2 bułki moczymy w sosie po gotowaniu mięs i też mielimy. Następnie dodajemy 5 całych jajek, startą gałke muszkatułową, solimy, pieprzymy do smaku. Jak masa jest sucha dodajemy troche sosu z gotowania. Dokładnie wszystko wyrabiamy. Keksówkę obficie smarujemy smalcem, posypujemy tarta bułką i napałniamy masą pasztetową. Pieczemy ok. 60 - 70 min. w tem. 170 o c. Te proporcje wystarczaja na dwie keksówki. Jedna porcje piekę, a drugą zamrażam i pieke na inna okazję. Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jesteśmy po bardzo smacznym obiadku, za przepis dziękuje i serdecznie pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Bardzo się cieszę ,że obiadek smakował,ja osobiście często korzystam z pani przepisów ,pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.