renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dzięki Ci , Apsik za tak wspaniałe przepisy. Mój mąż bardzo lubi podroby, będzie zachwycony, jak mu je podam zrobione w inny sposób. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 :wink: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :razz: Pilnuj Ilonko, pilnuj, bo szkoda ,abyś miała jutro znowu gotować nowy obiad. Nie ma lekko. Ja też często pełnię wartę, bo najchętniej zjedliby wszystko dzisiaj , to co jest pozostawione na jutro. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Cieszę się Renatko ,ja też korzystam z twoich przepisów i chyba mamy podobny gust ,myślę tak czytając twoje komentarze. :wink: :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Myślę, że tak a dowodem na to jest to , że już od jakiegoś czasu szykuję się na zrobienie ślimaczków kokosowych z Twojego przepisu. Podziałały na moją wyobraźnię, myślę, że będą smaczne! Papatki. :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja podałam przepis na zwykłe ślimaczki, ale polecam na zrobienie z przepisu apsik, bo napewno są o niebo smaczniejsze te kokosowe aniżeli zwykłe. Cytuj
Marra Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Renatko, Apsik to jest nas 3 . Robię dzisiaj żołądki z pieczarkami a na deser ślimaczki kokosowe !! Pozdrawiam smaczniutko Marzanna Cytuj
bernadettt Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Bardzo lubię żołądki drobiowe,muszę spróbować z pieczarkami,bo zawsze robię z zapiekane z czosnkiem Cytuj
krupczatka Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Tak jest ja zrobie je także na jutrzejszy obiad.Zawsze robiłam żołądki w sosie pomidorowym z groszkiem konserwowym-ale czs na zmiany! :wink: . Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Najgorsza to jest monotonia w kuchni.... no i w życiu, prawda Krupczatko? Dlatego warto wypróbowywać coś nowego, inne smaki. Jestem na to bardzo otwarta. Pa. Życzę smacznego ! Renata :wink: Cytuj
krupczatka Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgadzam się z Tobą Renatko trzeba zawsze próbować czegoś nowego!Od kiedy trafiłam na tę stronkę to ciekawych przepisów znalazłam bardzo dużo-tylko trochę czasu brakuje :wink: .Jednak dzisiaj i jutro nadrobie zaległości. :wink: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
apsik Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Dzisiaj podam inną wersję żołądków ,które zrobiłam na obiad,domownicy stwierdzili że lepsze. około 1/2 kg żołądków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule kostka rosołowa koncentrat pomidorowy Żołądki należy obgotować około 20 minut,póżniej pokroić na paseczki i włożyć do garnka na rozgrzany olej,chwilkę podsmażyć,dodać cebulę ijeszcze podsmażyć.Następnie wrzucić marchewkę i pietruszkę starte na tarce o dużych oczkach,dać kostkę rosołową ,podlać wodą i dusić do miękkości żołądków.Na koniec dać koncentrat ,około 1 łyżki i dobrze przyprawić oraz zagęścić mąką.Ja podałam dzisiaj z kaszą,pychota. Cytuj
annu Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Zrobilam ostatnio na obiad, maz po zjedzeniu zapytal - A dlaczego bylo tak malo? :razz: Dodam, ze moj maz sam gotuje i jest dosc wybredny. Wniosek - danie bardzo smaczne, no i tanie :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Dzisiaj wreszcie udało mi się kupić żołądki i zrobiłam tę potrawę. Właściwie to połączyłam dwa przepisy, propozycje Eli w jedną całość. Wszystkim bardzo smakowało. Pozdrawiam. Renata :razz: :razz: :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Cieszę się ogromnie że spróbowałaś Reniu i że smakowały,ja też Cię bardzo serdecznie pozdrawiam Ela. :wink: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.