karola91 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jakis czas temu tez robiłam te ciasto, wszytkim smakowało, zwłaszcza krem, ale rowniez jak Dorota musiałam dodac o wiele więcej mąki, moze dlatego, ze dalam maslo roslinne a nie margaryne. Apsik, a jakbym nie dodawała tyle tej maki to by lepsze było? I jak Ty robisz to z margaryną to nie dosypujesz mąki? Cytuj
apsik Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Myślę Karola ,że dużo zależy od mąki i jeżeli jest taka potrzeba to należy jej dosypać bo póżniej ciasta nie rozwałkujesz. Ostatnio jak robiłam to musiałam dosypać przeszło pół szklanki,ale nie zmieni to smaku ciasta bo pod wpływem masy ono i tak zmięknie. Pozdrawiam i na przyszłość jestem Ela,apsik to wymysł moich dzieci. :razz: Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Podnoszę do góry pomarańczowca :D Apsik jakoś tak wychodzi, że większość ciast których próbuje jest z Twojego przepisu. Robiłam je na wilekonac, choć pomarańcze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem. Ciasto bombowe. Wszyscy się zajadali. Naprawdę smaczne, nie za słodkie. Składniki zrobiłam z półtorej porcji. Hmmm...Szkoda że znowu dietka, ale za to święta były bardzo słodkie :) Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Magdalenko dziękuję za przypomnienie i cieszy mnie to,że wybierasz moje ciasta-to znak że mamy takie same upodobania i smaki. Życzę wytrwałości w utrzymaniu diety-ja jak już się zdecyduję to jakoś wytrwam-chociaż muszę uważać bo mam słabą morfologię i żelazo zawsze dużo poniżej normy-ograniczam tylko słodycze. Pozdrawiam Cię serdecznie.... Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Mnie już na szczęście nie wiele zostało do upragninej wagi. Teraz nareszcie zaczyna się sezon na świeże warzywka. Tak więc żelazo w czystej postaci znajdzie się na każdym straganie :D a jak się zdecydujesz na dietkę to zapraszam Cię do lektury w dziele "diety" o Protalu. Jestem na tej diecie niespełna dwa miesiące. Wyniki krwi mam wszystkie w normie, choć nie raz zwłasza po odchudzaniu miałam anemię. Pozdrawiam Magda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi