Katarzyna Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 1 opakowanie serka waniliowego 3 jajka 1.5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania olej do smażenia Wszystkie składniki wymieszac na jednolitą masę. Smażymy na głębokim tłuszczu nakładając łyżeczką od herbaty. Posypujemy cukrem pudrem Smacznego ;) Cytuj
Jolcia Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witaj Katarzyno.Ja robię takie pączki ale z dziurką. Wykrawam szklanką i kieliszkiem. Mam troche inne proporcje:1 jajko i 1/2 szklanki cukru. Reszta bez zmian. Pozdrawiam. :roll: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam! na pewno też są pyszne następnym razem zrobię według Twojego przepisu :roll: Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Witajcie, potwierdzam że Katarzyny jak i Jolci pączki są bardzo dobre. Muszę sprawdzić przepis czy mam takie same proporcje. Z dziurką nie robiłam, mam przepis z którego też korzystałam jest on z 1991 r. 25 dag twarożku homogenizowanego szczyta soli i łyżka octu, pozostałe składniki jak u Katarzyny. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.