altika Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Składniki: 1 margaryna 1 szkl. cukru kryształu 3 jaja 3 łyżki kakao(ciemne, najlepsze "z wiatrakiem") 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka w proszku Rozpuścić na parze w takiej kolejności jak napisane są składniki.Cały czas mieszać (najlepiej mikserem). Przekładać wafle ciepłą masą. Szybko i pysznie! Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 ... kakao (ciemne, najlepsze "z wiatrakiem") ... Potwierdzam, najlepsze kakao do ciast i różnych kremów to kakao "z wiatrakiem" DECOMORRENO - też tylko takiego używam :roll: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Ja wafle przekładam taką masą: 2 szkl. cukru 1 kostka margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki cukier waniliowy trochę mleka Cukier,mąkę i kakao rozprowadzić mlekiem tak,aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany i doprowadzić do wrzenia.Do gotującej masy dodać margarynę i dokładnie ją rozpuścić.Gorącą masą przekładać wafle.Polecam dla osób które lubią bardzo słodkie desery. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.