mela Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 do czego używacie cukru trzcinowego i jakiej firmy jest najlepszy ?bo słyszałam że sa podróbki Cytuj
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witaj Melu. JA OSOBIŚCIE UŻYWAM BRĄZOWEGO CUKRU DO KAWKI ALE OTO CO W KSIĄŻCE O CIASTACH JEST NA TEN TEMAT: cukier brązowy kandyzowany-do ciemnych wypieków i deserów drobny brązowy-do slodzenia owoców i deserów brązowy w kostkach-do słodzenia kawy brązowy kryształ-do wypiekow Cukier brązowy jest bardziej intensywny w smaku niz bialy,nadaje karmelowy smak i zlocistą barwę. PS.nadmiar każdego cukru powoduje opadanie ciasta. Cytuj
basga Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 kupiłam dziś cukier firmy Diamant i oto co pisze na opakowaniu:do wypieków,deserów,sosow,marynat do mięsa,dań słodko-kwaśnych.przepełniony jest naturalną melasą,która nadaje mu specyficzny aromat i ciemne zabarwienie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.