GOHA Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 CIASTO: 6 białek 6 łyżek cukru 1 szkl. suchego maku 1 szkl. kokosu ( 10 dag ) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka z cukrem, dodać mak , kokos , proszek i piec 10-15 min. na złoty kolor. BUDYŃ: 1/2 litra mleka 1/2 szkl. cukru Mleko z cukrem zagotować. 3 żółtka roztrzepać z 2 łyżkami mąki kartoflanej i wlać na gotujące sie mleko następnie ostudzic. Utrzeć 1 kostkę masła i dodać po 1 łyzce budyniu, 1/2 czekolady (pokruszyć), rodzynki,orzechy, 2 łyżki kokosu olejek do smBiszkopty moczyć w alkoholu, poukładać na masę i polać polewą. POLEWA BISZKOPTY MASA CIASTO :roll: Cytuj
bozena Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 juz jadlam to ciasto bylo smaczniutkie przepisuje i zrobie :P pozdrowienia :lol: mogla by s mi gosia napisac jak to jest dalej zrozumialam do masla utrzec z budyniem napisz prosze dokladniej co dalej czy do tego dodac czekolade i rodzynki iorzechy ile ma tego byc Cytuj
GOHA Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 cześć jak utrzesz masło z budyniem to pózniej dodajesz ile chcesz orzechów , rodzynek, to zależy od ciebie.Ja przewaznie daje paczkę rodzynek, 15dag orzechów pół czekolady oczywiscie pokrojonej w małe kawałki, 2 łyżki kokosu , olejek pomarańczowy lub cytrynowy. :lol: :lol: :P :lol: Cytuj
GOHA Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 oczywiście orzechy również trzeba pokroić w małe kawałki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.