Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokładnie tak jak mówi Bietka1, kluczem na udany jogurt jest właśnie temperatura, im wyższa tym szybciej dojdzie do fermentacji, ale nie przesadzajmy...temp. od 40 C jest chyba najbardziej odpowiednia pozdrawiam

  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Bietko1, DeLarge jesteście wielcy! Postawiłam jogurt na kaloryferze i jak zgęstniał to do lodówy. Super sposób!! Doruniu też jesteś wielka! Dzięki za przepis. Zrobiłam dziś i jest pyszny. Jedliśmy z konfiturką borówkową. Pozdrawiam Marzanna

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

MARRA-miałaś jogurt gotowy w ciągu jednego dnia? O ja durna baba-czekałam na cud przez 4 dni a trzeba było tylko z nim na kaloryfer :wink: Następnym razem będę mądrzejsza....

Opublikowano

Zrobiłam jeszcze raz ten jogurt-teraz już jest elegancki,zmiksowałam z brzoskwiniami z puszki i mniam,mniam.... Tylko mam pytanko-do przygotowania nowej porcji należy odłożyć taki bez dodatków,prawda? Wystarczy 1 szklanka czy trzeba zostawić więcej?

Opublikowano

OK.Teraz jak mi wreszcie się udał to będę się nim żywić non-stop,już gotuję mleko na kolejną porcję.

Opublikowano

Doruniu-robię ten jogurt co 2-3 dni,tak nam posmakował! Zostawiam 1szklankę zakwasu,wstawiam do lodówki i potem zużywam do kolejnej porcji. Ostatnio kupiłam naturalny jogurt bałkański-rewelacyjny i dodałam do nowej porcji. Teraz w sklepie nawet nie patrzę na półkę z jogurtami! Z dotychczasowych smaków najbardziej smakowal mi ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki oraz z kiwi a pomimo,że jestem wielbicielką kawy to akurat kawowy jakoś niezbyt mi posmakował. Teraz staram się za każdym razem kombinować z nowymi smakami-dziś dodam śliwki suszone. Jak to dobrze,że po nieudanym pierwszym jogurcie nie poddałam się ...

Opublikowano

Witaj Basga! Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę,że posmakował Tobie i Twojej rodzince ten jogurt.Ja też robię go często,ostatnio robię go z jagodami i malinami i jest bardzo smaczny,ale bardziej smakuje nam jednak jagodowy.Nie należy zniechęcać się po jednej wpadce,masz na to dowód :razz: :arrow: :razz: Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

No...muszę powiedzieć,że też się cieszę swoim uporem :grin: a z tymi zmiksowanymi śliwkami to jest najlepszy jaki zrobiłam,niedługo to mi pomysłów zabraknie z wymyślaniem smaków :grin: dziś też będę robić bo wczorajszego już nie ma! Doruniu-ile taki jogurt odłożony do następnej porcji może stać w lodówce?

Opublikowano

Ja nie odkładałam nigdy na dłużej niż na 3 dni i po tym czasie był dobry,ale myślę,że około tygodnia może postać zamknięty dobrze w słoiczku i postawiony w lodówce.Fajny pomysł z tymi śliwkami,muszę też spróbować. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

Eeeee,tygodnia to u mnie nie wytrzyma :grin: ,wszyscy się już przyzwyczailiśmy,że jest stale w lodówce jogurt :grin: ,dziś zrobiłam z mrożonymi truskawkami.

Opublikowano

A jaki jest pyszny z rozgotowanym jabłkiem z cynamonem,smakuje szarlotkowo. Dałam przepis siostrze i wczoraj dzwoniła,że jogurt można nożem kroić , no ale ona ma wiejskie pełne mleczko! A wiecie-w Lidlu kupiłam mleko 3.5%,przyznam że takiego jeszcze nie widziałam i kupiłam do jogurtu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.