Marra Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Moja córcia wymyśliłą dodanie konfitury z jagód... był pycha (bez miksowania). A z musli też super smakuje, z chrupkami do mleka (Mlekołaki miód i zwykłe corn flakes) Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Dobry pomysł z tymi płatkami,dziś zrobiłam z takimi z miodem i córce bardzo posmakował. Cytuj
Miuriel Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja też mam mleko prosto od krówki, właściwie od sąsiadki, ale jednak krowie. Na takim jeszcze nie robiłam, spróbuje dzisiaj zobaczymy jak szybko się zrobi jogurt bo to kupne musiało trochę postać. Cytuj
basga Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja zauważyłam,że czym mleko bardziej tłuste to jogurt jest lepszy i szybciej gotowy.Pamiętam jak zrobiłam go pierwszy raz, to kilka dni był jakiś taki rzadki i teraz wiem,że mleko miałam za chude. Teraz kupuję mleko 3.5%,wieczorem gotuję i rano jest gotowy. Cytuj
mac51 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zaciekawiliście mnie tym jogurtem.Do tej pory kupowałem gotowy,ale od czego jest "smaczny",prawda? Jadę po mleko,termos przygotowany,tylko jedno pytanko-mleko trzeba przegotowac,czy wystarczy podgrzać 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Mleko trzeba przegotować i gdy dobrze ostygnie dodać jogurt naturalny,zamieszać,przykryć i rano już masz jogurt,do którego możesz dodać to,co lubisz,mnie najbardziej smakuje ze zmiksowanymi śliwkami suszonymi. Cytuj
baśka96 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Doruniu, zrobiłam Twój jogurt, wyszedł bardzo dobry dzieciom bardzo smakuje zmiksowany z truskawkami a mi taki bez dodatków..Dziekuję za ciekawy przepis.Pozdrawiam i życzę miłych i spokojnych świąt. :oops: Cytuj
iwona30 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Doruniu jogurt jest super robiłam go z owocami mrożonymi i z dżemem borówkowym wyszedł wspaniale, natomiast dzisiaj miałam ochote zrobić moje ulubione proziaki ale nie miałam kwaśnego mleka ani kefiru ale za to miałam twój jogurt w lodówce więc go wykorzystałam do zrobienia proziaczków i wyszły wspaniale dzięki za super przepis. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Cieszę się,że jogurt był przydatny...ja też robię te prosiaki,ale nie przyszło mi do głowy,aby zrobić je z tym jogurtem...teraz zrobię z nim zamiast z kwaśnym mlekiem. Pozdrawiam :razz: :razz: :grin: Cytuj
ada5 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Witaj Doruniu!!! Bardzo dziękuję za przepis. Ponieważ jestem alergikiem zrobiłam jogurt z mleka koziego, jest ono bardzo tłuste. Jogurt wyszedł wspaniały-zarówno z dodatkami, jak i bez. Jest pyszny-a przy tym samo zdrowie!!! Może ktoś poda mi przepis na kefir - chyba Halina pisała że można zrobić go samemu. Halinko! jeśli możesz proszę o przepis. Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Przepis na kefir został osobno wydzielony, oto link do niego: https://www.smaczny.pl/forum/Kefir-t4716.html Cytuj
ada5 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 cześć! Robiłam jogurt kilka razy i zawsze był dobry, a teraz wyszedł mi bardzo kwaśny. Może ktoś wie dlaczego, może zrobiłam coś żle. Proszę o radę. Pa, pa. Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Spróbowałabym zrobić ten jogurt, ale najpierw chciałabym zapytać, gdzie mam go postawić przelany do dzbanka żeby był taki gęsty jak dobry jogurt ze sklepu?? I czy mleko mam zagotować tak, żeby zaczęło kipieć? (trochę mało mądra jestem ;P) Cytuj
iwona30 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Z tego co pamiętam to ja mleko zagotowałam później wystudziłam a jak było letnie dodałam jogurt naturalny wymieszałam dokładnie i wlałam do słoików i zakręciłam postawiłam w kuchni nie dawałam do lodówki dopiero na drugi dzień. Im mleko tłuściejsze tym jogurt gęstszy. Nie porównujmy go z jogurtem ze sklepu bo tam dodają tyle różnych dodatków nie za bardzo zdrowych a tu mamy samo zdrowie ja np: wole rzadszy ale zdrowszy.Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.