Magdzialenka Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Wybaczcie, ale będę pisała dużymi literkami, ponieważ troszkę sobie pokrzyczę z radości... UDAŁO SIĘ :cool: Dziś rano spróbowałam "nastawionego" wczoraj jogurtu i jest PRZEPYSZNYYY :razz: ależ się ucieszyłam. Okazuje się, że chyba ten jogurt "grecki" się nie nadaje. W każdym razie -jest pyszotka! Dzięki! Cytuj
basga Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 No widzisz-udało Ci się!A jaki jogurt użyłaś? No to teraz możesz sobie pokombinować ze smakami,... Cytuj
Magdzialenka Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Użyłam jogurtu Danone naturalny bez cukru. No mówię Wam, ale mam radochę ;) Truskawki są w ciągłym przerobie :razz: :cool: :cool: MNIAM :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja cały czas wierzyłam,że uda się Tobie ten jogurt,a początki czasami bywają trudne...życzę smacznego eksperymentowania ze smakami jogurtu :cool: Pozdrawiam :razz: Cytuj
amelia1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witajcie Kochani, jogurtek przepyszny, taki półgęsty mi wyszedł, jak lubię. Mam taki słoiczek specjalny zakręcany na mleko lub jogurt i w tym robiłam, po 6 godzinach był już gotowy jogurcik. Zrobiłam z banankiem i brzoskwinkami, ale pychotka, teraz ciagle będę go robiła tak mi posmakował, mężowi zresztą też. Pozdrawiam i dziękuję za extra przepis. Amelia Cytuj
Kasiulek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A czy jak dodam banana to mi ten jogurt np. nie z czarnieje?? Bo przecież banany mają to do siebie, że lekko czarnieją :razz: Cytuj
basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 z banankiem to raczej trzeba zjeść od razu. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Też tak myślę :shock: Ale znając możliwości mojego brata i chłopaka nie będzie tego jogurtu jutro- więc może zaryzykuję :razz: A apropos dodawania owoców- owoce miksujemy i dodajemy już zmiksowane do jogurtu czy miksujemy je razem z jogurtem? Cytuj
amelia1 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witaj Kasiulek, ja dodałam zmiksowanego bananka, ale nie do całego jogurtu tylko do części, a żeby nie zczarniał dodałam kilka kropelek soku z cytryny i łyżeczkę cukru, no i wypiliśmy go odrazu, a z brzoskwinkami część zmiksowałam i dodałam część pokrojonych w kawałeczki brzoskwiń, tak że wszystkie inne jogurty owocowe ze sklepu nie mają porównania z tym domowym. Jeszcze dodam, że teraz jak ten jogurcik postał to zrobił się gęsty jak grecki jogurt, pyszotka. Pozdrawiam Amelia Cytuj
Kasiulek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeszcze jedno pytanie: czy ten jogurt należy wstawić do lodówki czy raczej w ciepłe miejsce?? Bo nie bardzo wiem. Amelka a co zrobiłaś, że Ci tak zgęstniał?? Ile czasu go trzymałaś?? Cytuj
basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Kasiu-jak już zgęstniał to do lodówki z nim :razz: A..nie zapomnij odłożyć tak ze szklankę bez dodatków do zrobienia następnej porcji. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 No właśnie nie zgęstniał... czyli rozumiem, że muszę go trzymać w dosyć ciepłym miejscu :razz: No jestem ciekawa co z tego będzie... a jeszcze jedno- ile mam czekać na ten jogurcik? :shock: Cytuj
basga Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Kasiu-jak tam jogurt,zgęstniał już? Powinien już być dobry! Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 No właśnie nie zgęstniał :evil: i nie wiem co z nim jest. Mleko miałam 3,2% dałam do tego duży jogurt naturalny z naturalnymi bakteriami (czy czymś takim)... ale nie zgęstniało... Co ja mam zrobić?! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.