basga Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Kasiu-a mleko nie było zbyt gorące? Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Basiu o to chodzi, że ono było wystudzone... tak jak pisało w przepisie... A może źle zrobiłam, że jak się gotowało to dodałam cukier waniliowy?? Cytuj
basga Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 O rany...nie wiem? :evil: Ale nie wszystkim udaje się za pierwszym podejściem,mnie też nie wyszedł a potem to stale robiłam i było ok ale nie dodawałam cukru. Nie poddawaj się tylko zrób drugą porcję...mleko powinno byc ciepłe. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Chyba będę musiała zrobić drugą porcję... no a z tego mleka najwyżej upiekę gofry :razz: To powiadasz Basia, że mleko ma być ciepłe?! To jak ja czytałam :evil: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nie uwierzycie... mleko zaczyna mi gęstnieć :razz: może coś z niego będzie :evil: Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Kasiu na pewno będzie dobry...nam wychodzi gęsty to Tobie też wyjdzie. Pozdrawiam :evil: Cytuj
wiola344 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Kilka dni temu robiłam jogurt,choć miałam problemy z nim troszkę bo niechciał zgęstnieć , najpierw dałam duży jogurt i stał w ciepłym całą noc i nic sie nie działo , rano dodałam jeszcze mały i też stał dość długo i nic , postawiłam gar nad parę aby podgrzać go i szybko ochłodziłam i zaczęło się , ale i tak nie był gęsty ale rzadki jak maślanka, dopiero jak dodałam truskawki i zmiksowałam je razem to nagle zaczął gęstnieć ,a po odstaniu tz. na drugi dzień był taki gęsty ze łyżka stała ,ale warto było trochę powyzywać ,dziekuje za prze pis ,napewno powtórka będzie ale nie z takimi przebojami . :wink: Cytuj
aga0113 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Parę lat temu miałam przepis na jogurt od koleżanki ale go zgubiłam. Wczoraj nastwiłam jogurt z przepisu Doruni i na drugie śniadanko juz był pycha jogurcik który świetnie mi posmakował z płatkami kukurydzianymi. Użyłam mleka 3,2% i jogurt waniliowy Krasnystaw 2 małe kubeczki. Jak wróci rodzinka do domu to dam im spróbować każdemu według własnego pomysłu. Pozdrawiam Agata Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Cieszę się Aga,że jogurt się udał i że smakuje...kombinować można z nim...różne smaki z niego robić. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Gość ania33 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 witam.właśnie znalazłam te stronke bo szukałam jogurtownicy.no ale moze nie bedę musiała kupować? :P sie zobaczy co z tego wyjdzie.ale mam jeszcze taka sugestię czy mozna zastąpic jogurt naturalny lub dodać do niego kapsułke prawdziwych bakterii które niby sie znajduja w takim jogurcie?ja dodałam.co wyjdzie to sie okaże :P Cytuj
Gość ania33 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 no i nie wyszło..taka maślana sie zrobiła ;) ale juz mam jogurtownice,nie słoiczki tylko pojemnik jeden litrowy.no i jogurt pierwsza klasa wyszedł.po 6 godzinach łyżke szło postawic taki gesty ;) dodałam maliny i mniam!! Cytuj
bietka Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zrobiłam dzisiaj.Stoi właśnie w lodowce.Jutro dodam owoce.Ciekawe jak będzie smakował.Trzymałam go w piekarniku w 40 st przez kilka godzin. Cytuj
mona1 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ten jogurt jest rewelacyjny!Jest lepszy niż ze sklepu.Dzięki za przepis. Cytuj
bietka Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Moja rodzina tez go uwielbia.Robię codziennie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.