Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1/2 l surowego mleka 1/2 cytryny - pestki usunąć 1/2 laski wanilii - lub cukier waniliowy 30 dag cukru 1/2 l spirytusu Do większego słoja wlać pół litra surowego mleka. Dodać pół cytryny pokrojonej w plasterki, wanilię lub cukier waniliowy i cukier kryształ. Zalać to spirytusem, przykryć szczelnie i odstawić na dwa tygodnie. Często potrząsać słojem. Po dwóch tygodniach płyn przefiltrować przez gazę i zlać do butelek. ina12

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja znam to jako Nalewka aptekarska, ale cała reszta się zgadza. Od siebie dodam że po przefiltrowaniu nalewka jest przejrzysta o złocistym odcieniu i delikatnym smaku, - prawda Halinko :P Polecam :lol:

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.