ina12 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 3 łyżki mąki 1 jajko 1 parówka kawałek szynki lub innej wedliny 2 łyżeczki startego żółtego sera pomidor, szczypiorek, natka pietruszki zioła przyprawowe olej, sól, pieprz Jajko utrzeć z mąką tak, aby ciasto miało konsystencję naleśnikowego, jeżeli ciasto będzie zbyt gęste dodać trochę przegotowanej wody. Dodać pokrojoną w drobną kostkę parówkę, wędlinę, posiekany szczypiorek, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Wylać ciasto na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą, Ułożyć pokrojonego w plasterki pomidora, posypać serem, ziołami i przykryć. Smażyć na małym ogniu, az ser się roztopi. Wyłożyć na talerz, posypać natką, można polać keczupem i jeść na goraco. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Dodaję fotkę niby pizzy. Cytuj
mac51 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Tak smacznie wygląda, że musiałem zrobić :D Do ciasta dodałem tylko trochę proszku i na wierzch pokrojone oliwki :D Pycha :lol: Dzięki Halinko za przepis :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Maćku serdeczne dzięki za zrobienie pizzy i za porady. Nie wpadłam na pomysł żeby dodać proszek do pieczenia. Czasami dodaję do ciasta naleśnikowego proszek, n.p. jak do ciasta naleśnikowego dodaję z całego dużego słoja starte jabłka. Twoja pizza przez dodanie proszku ładniej się prezentuje, zadowolona jestem że i dla Ciebie jest również pyszna. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.