Gość sebas Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Próbowałam zrobić krem z Nutellą , w kremówce rozpuściłam nutelle , bo tak robię z czekoladą schładzam i ubijam, ale z nutellą nie wyszło. po 1 nie chciało się ubić, a po 2 po godzinnej walce zprzy pomicy miksera owszem jako tako, ale krem mało odporny na temperaturę pokojowąś. Tort musiałam szybko chować do lodówki????? Dlaczego???? Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 tak na prosty chłopski rozum :roll: to wydaje mi się iż problem tkwi w konsystencji produktów wyjściowych. Nutella z "natury" musi mieć delikatną i "płynną" konsystencję gdyż ma być smarowana na chlebie, czekolada natomiast jak dobrze wiemy jest sprzedawana w formie "stałej". Istotną kwestią w twym problemie może być skład chemiczny nutelli (jakiś składnik) który sprawia że wygląda jak masło. Ale podkreślam iż jest to tylko takie dumanie na chłopski rozum... pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 witaj. Więc może krem z nutellą lepiej zrobic z masłem, a do śmietany może dodac kakao słodzone :roll: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.