smogg9 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam, zamierzam upiec ciasto z tego przepisu: https://www.smaczny.pl/przepis,strzepiec mam pytanie odnośnie kisielu - jest napisane w przepisie "Do sztywnej piany wsypać kisiel i delikatnie wymieszać", czyli rozumie, że mam wsypać kisiel w postaci proszku prosto z torebki, tak? żadnego gotowania i robienia "normalnego" kisielu i dopiero dodawania, tak? nawet jeśli jest to kisiel z torebki, do którego trzeba dodać cukru to go nie dodaje ? Cytuj
DeLarge Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 wsypać można, jak samo słowo wskazuje, kisiel(sypki) z torebki...kisiel płynny można ewentualnie dodać tudzież dolać. co do dodawania cukru, w przepisie do "pianki" występuje już 10dkg cukru...pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Jest dokładnie tak, jak powiedział DeLarge - kisiel należy dodać w postaci proszku (sypki z torebki), a do 'pianki ' należy dodać 10 dag cukru (mimo, że kisiel będzie bez cukru). Życzę udanego wypieku :roll: DeLarge - dziękuję za pomoc :oops: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam! Dorotko ja kiedyś miałam podobny przepis, ale tamto ciasto było z owocami , często je robiłam z jabłkami , ale wtedy już bez polewy :roll: też było pyszne Pozdrawiam Cytuj
smogg9 Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 dziękuję za pomoc :roll: Cytuj
basga Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 znam to ciasto ale pod nazwą PLEŚNIAK,jest faktycznie wyśmienite a przecież nie nazwa jest najważniejsza.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.