zuziorek Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Napewno w kazdym domu robi się sałatke jarzynową. Pewnie ile domów tyle przepisów. Podzielcie się ze mną swoja wersja sałatki :roll: Cytuj
Tina Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ja robię taką :ziemniaki , marchew , groszek, cebula , por , kukurydza , kiszone ogórki , jajka , kiełbasa , wszystko drobno kroję i zalewam majonezem wymieszanym z musztardą ( słoik majonezu i łyżka musztardy) oczywiście sól i pieprz do smaku Pozdrawiam :P Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 czyli chyba warzywa z rosołu?? choć brakuje mi tutaj selera... Cytuj
ali Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A ja tak - marchew, pietruszka, seler, kukurydza, groszek, jabłko, jajka, ogórek kiszony, cebula /troszkę i uprzednio sparzona/ no i ziemniak. Cytuj
Tina Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam DeLarge moja rodzinka nie lubi selera więc go nie daje a z rosołu to ewentualnie tylko marchew Pozdrawiam :P Cytuj
campari Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 moja jarzynowa to: ziemniaki marchewka pietruszka korzen pietruszka nać seler por jajka zielony groszek ogorek kiszony jablko bez skorki musztarda majonez sol i pieprz moja mama czasami do salatki dawala marynowane grzybki, babcia znowu kielbase... ja jednak robie tradycyjna bez kielbas i grzybow. Cytuj
zuziorek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Bacznie obserwuje wszystkie odpowiedzi dotyczące naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej. :P Wersja z kiełbasą jest mi nie znana bo to juz nie jarzynowa...... za wszystkie jednak dziękuję pozdrawiam Kasia Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Moja sałatka jarzynowa zawiera: - ziemniaki; - marchewkę; - pietruszkę (korzeń); - seler (korzeń); - ogórki konserwowe; - jajka; - zielony groszek; - majonez; - sól; - pieprz. Czasami zdarza mi się dodać do niej kukurydzę konserwową. Moja babcia dodaje jeszcze cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedyś do takiej sałatki jarzynowej dodała pokrojone w kostkę śledzie matiasy - i wyszła z tego nawet bardzo dobra sałatka śledziowa :P Oto i sałatka mojej Babci :lol: Cytuj
basga Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 TEŻ TAKĄ ROBIĘ,DODAJĘ JESZCZE JABŁKA. Cytuj
tutunia Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Moja wersja: ziemniaki, marchew, por, jajka, ogórek konserwowy, kukurydza, jabłko - pokrojone w kostkę - majonez Wersja teściowej: marchew, seler, pietruszka, ogórek konserwowy - tarte na tarce - groszek, majonez Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi