dzidzia01 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 ciasto: 3/4kgmaki 1l smietany36% 1proszek do pieczenia 1jajko+2 zoltka zagniatamy ciasto z podanych skladnikow jak na pierogi dokladamy smietane ile sie wgniecie zeby ciasto nie bylo za twarde i odkladamy do lodowki,zeby odpoczelo farsz: 100 gr namoczone grzyby suszone 1/2kg kapusty kiszonej ziele angielskie lisc laurowy Wszystko razem ugotowac do miekosci, zmielic doprawic do smaku.Wyjac ciasto z lodowki i dalej robic jak pierogi .Smazyc we frytownicy na zloty kolor.Mozna smazyc w plaskim garnku na bardzo goracym tluszczu.Pierogi w tluszczu musza plywac.Nie sa tluste jak te co sie obsmaza na patelni. PYCHA.Ja robie na kazda wigilie i wszystkim smakuje. Cytuj
Jolcia Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Wszystko okej ale ta ogromna ilość śmietany. Trochę mnie to przeraża. Cytuj
dzidzia01 Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Jolcia nie przerazaj sie ,pisalam ,ze wcale nie czuje sie tluszczu pomimo,ze pierogi sie frytuje.Ciasto w smaku przypomina ciasto francuskie.Wiecej odwagi do eksperymentowania.Mozesz zrobic pol porcji,jak ci nie bedzie smakowac to wiecej nie zrobisz.Farsz moze byc dowolny.zycze smacznego.czekam na opinie. Cytuj
DeLarge Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 a w dodatku wigilia jest tylko raz w roku... Cytuj
Jolcia Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Dzidzia eksperymentować to ja uwielbiam.Moja rodzinka czasami ma tego dość.Jedynie w pracy wszystkim smakuje. Pierogi zrobię i dam znać.Pozdrawiam. :roll: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 witam! Jadłam już pierogi: gotowane, pieczone, smażone, ale nie pływające :roll: Warto zaryzykowac :oops: Zapowiadają się smakowicie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.