Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciasto: 3/4kgmaki 1l smietany36% 1proszek do pieczenia 1jajko+2 zoltka zagniatamy ciasto z podanych skladnikow jak na pierogi dokladamy smietane ile sie wgniecie zeby ciasto nie bylo za twarde i odkladamy do lodowki,zeby odpoczelo farsz: 100 gr namoczone grzyby suszone 1/2kg kapusty kiszonej ziele angielskie lisc laurowy Wszystko razem ugotowac do miekosci, zmielic doprawic do smaku.Wyjac ciasto z lodowki i dalej robic jak pierogi .Smazyc we frytownicy na zloty kolor.Mozna smazyc w plaskim garnku na bardzo goracym tluszczu.Pierogi w tluszczu musza plywac.Nie sa tluste jak te co sie obsmaza na patelni. PYCHA.Ja robie na kazda wigilie i wszystkim smakuje.

Opublikowano

Jolcia nie przerazaj sie ,pisalam ,ze wcale nie czuje sie tluszczu pomimo,ze pierogi sie frytuje.Ciasto w smaku przypomina ciasto francuskie.Wiecej odwagi do eksperymentowania.Mozesz zrobic pol porcji,jak ci nie bedzie smakowac to wiecej nie zrobisz.Farsz moze byc dowolny.zycze smacznego.czekam na opinie.

Opublikowano

Dzidzia eksperymentować to ja uwielbiam.Moja rodzinka czasami ma tego dość.Jedynie w pracy wszystkim smakuje. Pierogi zrobię i dam znać.Pozdrawiam. :roll:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.