DeLarge Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 3 duże cebule 1/2 filiżanki mąki pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/3 filiżanki mleka olej sól/pieprz Pokroić cebulę w krążki o grubości ok. 1 cm. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia paprykę, sól i pieprz. Ubić jajko a następnie dodać mleko. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Maczać krążki w powstałym cieście, smażyć aż uzyskają złocisto-brązowy kolor w głębokim tłuszczu. Wyciągnąć krążki na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można delikatnie posolić. Smacznego! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 witam do czego podajesz cebulki :lol: jada się na ciepło, czy zimno :lol: - zamiast czipsów do piwa :P pozdrawiam :lol: Cytuj
DeLarge Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 na ciepło, na zimno, do piwa, razem z frytkami i np. kurczakiem...raz nawet zrobiłem sobie kanapkę gdzie również dorzuciłem troszkę takiej cebuli Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Krążki pyszne, zarówno na ciepło jak i na zimno. Zachęcam do wybróbowania :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam autora :-) Cytuj
milu Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Już dawno miałam ochotę zrobić, z pewnością wypróbuję ten przepis. Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Super przepis... na pewno wypróbuję!!! Cytuj
latem999 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Ile to Waszym zdaniem jest filiżanka? Tak w mililitrach? ;) Cytuj
Marcin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Temat filiżanek zgłębiłem swego czasu "badając" przepisy z anglojęzycznych stron. Filiżanka (cup) metryczna (czyli jakby nasza ;-) ) to 250 ml. Amerykańska to około 236 ml. A np. filiżanka do espresso to 70 ml. W przepisach jednak zwykle to będzie 230-250 ml. Cytuj
Cookina Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Krążki cebulowe to jedna z moich ulubionych przekąsek ;) Do tej pory kupowalam gotowe tylko do smażenia, ale chyba zdecyduje się i wyprobuje powyższy przepis ;) Cytuj
MagicalCuisine Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Uwielbiam te krążki, używam je do obiadów, jako przekąski :) Cytuj
UzytkownikMS Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Na pewno wypróbujemy przepis. Na zdj. wyglądają apetycznie. Do odważenia można używać dzbanków,które mają miarkę. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez UzytkownikMS Cytuj
3sylwka Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Uwielbian takie cebulki, są przepysznie słodkie :) Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Tez je robilam ale nie dawalam papryki bo u mnie nie lubia ale poza tym pycha Cytuj
Spoon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 Takie przekąski właśnie lubię i na pewno wypróbuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi