Aurelia Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Kilka lat temu postanowiłam upiec ciasto, nie, zebym wcześniej tego nie robiła, ale tym razem miałam zamiar upiec je zupełnie sama. Wybrałam najmniejn skomplikowany przepis na murzynek. Zrobiłam wszystko jak trzeba, wyłożyłam na wąską blaszkę i upiekłam. Był po prostu idealny, czarniutki, ale nie przypalony, po prostu cudo. Wyglądał tak ślicznie, że jakoś sama nie chciałam go niszczyć. Posypałam ciasto po wierzchu cukrem pudrem i czekałam zadowolona, aż zjawi się moja rodzinka i przetestuje. W końcu wieczorem moja siostra ukroiła po kawałku każdemu z domowników i naprawdę było pyszne. Stwierdzili to wszyscy. Miało tylko jeden mankament. Było posypane MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ. W całym zamieszaniu związanym z pieczeniem, po prostu nie zauważyłam, żemąka i cukier puder były w bardzo podobnych torebkach, wzięłam pierwszą z brzegu. Cytuj
skuwiakowa Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Ja piekłam jabłecznik na jakąś imprezę klasową mojej siostry i tak jak ty zamiast cukru pudru posypałam mąką ziemniaczaną. zorientowałam sie dopiero gdy siostra zabrała ciasto ze sobą, a w domu zostal kawałek dla nas. na szczęscie nikt się nie zorientował prócz domowników Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.