Agusia Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Oto przepis na salatke ktory dostalam od mojej przyjaciolki: WARSTWOWA SALATKA ZIOLOWA ( zacznij robic ja 4- 6 godzin przed podaniem) W niskim i szerokim naczyniu ukladac warstwami kolejno: -10 dag sparzonych rodzynek (golden) -1 puszka odsaczonej czerwonej fasoli ( kidney) -1 spory swiezy ogorek pokrojony w gruba kostke -1 sloiczek papryki konserwowej pokrojonej w kostke -1 malutki sloiczek zielonych oliwek bez nadzienia 1 duzy pomidor pokrojony w lodeczki -4 malutkie fioletowe cebule-pokrojone w talarki i sparzone -1 kostka polskiego sera feta- pokrojona w kostke Zalewa: -¾ szklanki oleju ( np. sojowy ale olwa extra light tez powinna byc dobra) -1 lyzka tymianku -1 lyzka bazylii 1 lyzka kminku 4 zabki czosnku przepuszczone przez praske 1 lyzeczka soli Skladniki zalewy wymieszac i zostawic na 2-3 godziny. Polac po salatce na 2-3 godziny przed podaniem. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Bardzo ciekawy przepis. Chętnie go wypróbuję. Zrezygnuję jednak z oliwek ponieważ moja Rodzinka za nimi nie przepada :roll: Pozdrawiam!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.