thallia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Mam pytanie dotyczące malaksera. Czy można w nich wyrabiac ciasto drozdżowe? Strasznie nie lubię go wyrabiać, bo trwa to dosyć długo, poza tym nie cierpię kiedy mam cała rękę ubabraną ciastem. Marzy mi się, aby wszystkie skladniki dac do miski, to się samo uciera, wyrabia, a ja stoję, patrzę, albo w tym czasie robię coś innego:) Cytuj
basga Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Jak robi kruche to z drożdżowym tym bardziej sobie poradzi 🙂 Ja też nie lubię być upaćkana przy pieczeniu i staram się wyręczać robotem,nawet zamrożone masło do kruchego trę na maszynie i jest ok,ona to wymiesza i najważniejsze,że ciasto pozostaje chłodne. Polecam Ci drożdżówkę bez urabiania autorstwa INY-wiele osób ją robiło a dosłownie nic się przy niej nie narobisz 🙂 Cytuj
thallia Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Musze o nim pomyślec. Dziekuję za odpowiedź;) Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 ja mam robot kuchenny zelmer prymus i jestem z niego bardzo zadowolona, bo wszystko robi. wyposarzenie jest male i miesci sie we woreczku. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Joanno witam Ciebie, mieszkamy w tym samym mieście bardzo mi miło. Cytuj
joanna_bydg Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 witaj ina12 tak jesteśmy z jednego miasta a na dodatek tez lubie gotowac to moje hobby ma specjalny program w ktorym zapisuje przepisy i moge je zaraz wysyłac do wszystkich znajomych na e-maila pozdrawiam Cytuj
jot Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ze sprzętem jest kłop[ot , ale ja największy mam z pokrywkami ,taki kipisz ,że szkoda gadać :razz: Cytuj
basga Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Też kiedyś tak miałam ale kupiłam wieszaki na pokrywki i powiesiłam na wewnętrznych drzwiczkach w szafkach. Cytuj
monik76 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja też chcę kupić jakiś fajny robocik wieloczynnościowy , ale jest ich tyle że nie wiem jaki wybrać. Najprawdopodobniej kupie cos z Zelmera - widzę ze kilka osób na forum chwali sobie ten sprzęt :grin: Faktycznie - z przechowaniem będzie kłopot, bo nie mam za dużo wolnego miejsca.W czwartek jadę do IKEA po listwę magnetyczną - powiem szczerze , że nawet nie wiedziałam że coś takiego jest :mrgreen: Dobrze że piszecie na różne tematy , bo zawsze można się czegos nowego dowiedzieć.Korzystam w Waszych przepisów i porad. Serdecznie Wam za to dziękuję. Pozdr słodziutko :roll: Monika P.S Nie mogę spać w nocy, ale za to w dzień chrapię jak niedzwiadek :roll: :lol: Cytuj
basga Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 INO-powiedz mi,czy w tym Fenomenie kroiłaś już frytki? Wczoraj robiłam frytki na tej tarczy do frytek ale przyznam,że oprócz frytek miałam dużo skraweczków które przelatywały przez sitko we frytownicy. Jak to jest u Ciebie?No chyba że tarczę założyłam nie tą stroną! Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Basiu frytek narazie nie kroiłam, napewno tak jak piszesz tarczę źle założyłaś. Przyznam się że raz założyłam inną tarczę do szatkowania kapusty, a nie spojrzałam którą użyć bo zawsze syn szatkował i mówię do niego że szatkowało tak ładnie a mnie nie chce i wytłumaczył mi dlaczego. Cytuj
wronisia Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam wszystkich. ja też jestem zainteresowana kupnem robota, najchętniej takeigo który by wszystko potrafił :wink: Ponieważ takich nie ma zadowolę sie modelem, który robi ciasto, ubija, uciera, kroi, szatkuje (domyślam sie, ze do soków to już inny musi być). Jaki mozecie polecić? Jakos niechętnie widzę Zelmera (jakieś urazy z przesłosci) wolałąbym Philipsa, Browna, Moulinex. Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Basiu czy kroiłaś frytki? bo jak nie to jutro zrobię próbę chociaż z dwóch ziemniaków i dam znać. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 :wink: nie,od tamtej pory jakoś nie robiłam frytek....OK-która pierwsza będzie robić to daje znać! :wink: Wronisiu,a jakie masz negatywne doświadczenia z Zelmerem? Ja odpukać nie mam złych,wręcz przeciwnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi