Gość dario0000 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Każdy z nas chciałby upiec jakieś smakołyki w iście zawodowej klasie a do tego niestety potrzebne są prawdziwe ciastkarskie receptury, do których niestety zwykły domowy wypiekacz ciasta nie ma dostępu. Każdy chciałby upiec pyszne bułeczki, serniczki,torty itp. takie jak pieczone są w zawodowych cukierniach niekiedy smakuje nam krem innym razem pyszne ciasto a jeszcze cudowny lukier albo cały wypiek. WIĘC MAM PROPOZYCJĘ UMIESZCZAJMY TYPOWO ZAWODOWE RECEPTURY CIASTKARSKIE, MOŻE KTOŚ Z NASZYCH ZNAJOMYCH LUB MY SAMI MAMY DO NICH DOSTĘP nie przerażajmy się, jeśli podana receptura określa dużą ilość składników, bo zawsze możemy ją podzielić i zmodyfikować do celów domowych. MAM NADZIEJĘ, ŻE STRONA Z TYMI RECEPTURAMI BĘDZIE CIESZYŁA SIĘ DUŻYM POWODZENIEM. POZDRAWIAM :P Cytuj
kaska Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 wiesz co już 10 lat jestem cukiernikiem i nie polecam przepisów z cukierni domowe wypieki są najlepsze mają to coś , a w cukierniach używa się dużo chemi i polepszaczy ,pozdrawiam kaska Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 W pełni się zgadzam z Kasią, nie ma to jak domowe ciasto.!!! Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 to fakt,kilka lat pracowałam w cukierni jednej znanej krakowskiej firmy i wiem np.że do sernika dawali starte ziemniaki aby był bardziej puszysty a pączki były najgorsze właśnie w tłusty czwartek,bo po prostu nie nadążały rosnąć. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dołaczę się do chóru! Nie ma jak domowe ciasto. Moje dzieci nie zjedzą ciasta z cukierni, choćby najpiekniej wyglądało! Po prostu nie ten tłuszcz, nie te jajka (jakieś sproszkowane dają). Nasze domowe może skromniej wyglądające, są jednak o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Tak że, dario0000, twoje przewidywania co do popularności tych wypieków chyba się nie sprawdzą. Pozdrawiam Pola Cytuj
Jola_A. Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 A czy nasze domowe smakołyki nie są iscie zawodowej klasy?? Cytuj
Marcin Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zdecydowanie tak :razz: Co prawda można z pewnością zakupić równie dobre smakołyki - jednak wtedy ich cena z pewnością przekroczy próg opłacalności ;) Mam na myśli fakt, że dobre (czyli porządnie zrobione z dobrej jakości składników) potrawy muszą niestety kosztować. Tak czy inaczej serca włożonego w ich własnoręczne przyrządzenie dla rodziny czy znajomych już nie da się kupić za żadne pieniądze. Cytuj
Marra Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Bardzo często są jak ja to nazywam "bezpłciowe" ani smaku, ani zapachu cieżar jest tylko zauważalny jeśli cena jest za kg. No i nigdy nie wiadomo czy świeże. A w domu jest to wszystko!!! Pachnie, smakuje i wiadomo że swieże!! Pozdrawiam zwolenników domowego ciasta! Marzanna Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Całkowicie podzielam Twoje zdanie, Marra! Nie ma to jak domowe ciasto a jaki zapach...... Przynajmniej też wiadomo, co się do niego dodaje. :( :) :grin: Cytuj
viola32 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ja tez jestem tego zdania ,ze co wlasne to wlasne i jaka przy tym satysfakcja ,ze sie udalo..I tak milo sie robi jak domownicy palaszuja az im sie uszy trzesa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.