amelia Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 0,5kg. pieczarek, 0,5kg. cebuli, 0,5kg. kielbasy, 0,5kg. ogorkow kiszonych, 3 lyzki koncentratu pomidorowego, 3 lyzki masla roslinnego, sol i pieprz Oczyszczone pieczarki, kielbase, ogoeki pokroic w kostke, a cebule w plastry. Skladniki bigosu osobno podsmazyc na tluszczu. Na koniec wszystko przelozyc do jednego garnka i dusic 5 minut. Dodac koncentrat , doprawic. Jeszcze raz zagotowac. Cytuj
zosia-k Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Amelia jesteś imienniczką mojej wnuczki która jutro skończy 3 tygodnie i muszę spróbować zrobić twój bigos bo apetycznie wygląda. Pozdrawiam :) :D :roll: Cytuj
amelia Opublikowano 4 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Gwarantuje ze bigos jesy pyszny. Pozdrowienia dla wnusi. Amelia Cytuj
TECLA Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 W najbliższym czasie wypróbuję ten przepis może to całkiem dobry pomysł i bardzo orginalny :) Cytuj
ana Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Bardzo ciekawy przepis i ja muszę go wypróbować. :roll: :) Cytuj
amelia Opublikowano 4 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 wyprobuj nie bedziesz zalowac Cytuj
zosia-k Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Dopiero dzisiaj zrobiłam bigos pieczarkowy , jest bardzo dobry polecam :) Cytuj
Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Bigos wypróbowałam. Jest przepyszny, a zarazem bardzo prosty w przygotowaniu. Radzę - wypróbujcie, bo naprawdę warto. Gratuluję pomysłodawczyni. Pozdrawiam. Cytuj
amelia Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 bigos jest lepszy na drugi dzien, jak skladniki przejda soba . Ciesze sie ze panstwu smakuje . Smacznego. Cytuj
ana Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Zrobiłam dziś ten bigos.Jest na prawdę przepyszny.Świetny przepis.POLECAM!!!!! :) Cytuj
Anka84 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Bigos jest bardzo dobry :) Ale następnym razem dodam jeszcze kiszoną kapustę - lubię wszystko co kwaśne:) Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam :P Ja podzielę się z moimi Forumowiczkami podobnym przepisem na bigos, a dokładnie jest to :) Bigos bez kapusty. Jest równie dobry jak bigos, który podała Amelia. Polecam :) . Pozdrawiam Dorota Cytuj
ania320 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 :) ja robię bigos z pieczarkami w taki sposób - kapustę kiszoną przygotowywuję jak do bigosu do tego dodaję cebulę i pieczarki zeszklone im więcej pieczarek tym lepiej i przyprawiam i gotuję jak bigos ten bigos zrobiłam na komuni syna i w pierwszej kolejności zniknął ze stołu pozdrawiam ania320 Cytuj
ali Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Od lat robiłam takie danie ale bez ogórków, muszę zatem spróbować z dodatkiem ogórka, chyba będzie pyszniaste. A ten mój bigos nazywamy "pieczarkada" - tak nazwała go moja koleżanka, której dałam przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.