ina12 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Dzisiaj kupiłam w "INTERMARCHE" nitkę do dzielenia biszkopta. Jest to uchwyt z metalową nitką ( cieńki drucik), z regulacją. Biszkopt można przekroić wzdłuż jak również na kawałki. Jest to produkt Chiński a koszt tylko 4,99 zł. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 słyszałam nie raz jak niektórzy stosują nitkę do cięcia biszkopta, ale osobiście nigdy nie próbowałam nawet nie wiem jak bym miała zabrac się do tego :lol: może jak by mi ktoś pokazał. Zawsze obawiałam się że rozwalę całe ciasto :P ale takie coś :lol: czemu nie, jak spotkam to muszę kupic, koszt niewielki, na pewno wyjdzie równiej niż nożem :lol: Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Też słyszałam że takie urządzenie świetnie się sprawdza,ale nigdzie niestety czegoś takiego nie spotkałam.I musiałam kupić nóż,który o zgrozo kosztował 22 złote.Ale myślę że my zapalone kucharki co to są gotowe nieba przychylić swoim rodzinkom gotowe są na większe poświęcenia niż wydanie 22 złotych na nóż.Ale jeżeli spotkam gdzieś to fajne i tanie "kroidło" to na pewno sobie kupię.Niestety "INTERMARCHE" jest dla mnie nieosiągalne-tu gdzie mieszkam nie otwarto takiego sklepu.Pozdrawiam Halinko i życzę udanego krojenia tortów. Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 struna od gitary też by pewnie zdała egzamin Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 DeLarge ale masz poczucie humoru, bardzo lubię żarty. Podpowiedz nam gdzie jest uchwyt przy tej strunie. Dołączę zdjęcie opakowania i tego przyrządu dla wyraźnej orientacji. Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Tak wygląda przyrząd i jego opakowanie: Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 najlepsze jest to że ja całkiem serio napisałem o tej strunie...bo tak naprawdę różnicę robi tylko ten uchwyt...a zawsze 4,90 w kieszeni...pzdr Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Przyznaję Tobie rację, ja też poważnie teraz odpowiadam. Bierzemy strunę od gitary, przekrawamy biszkopt i struna z powrotem londuje do gitary, i od początku mamy wszystko w porządku. Biszkopt jest przekrojony i gitara posiada wszystkie struny. Pozdrawiam. Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 wiesz, każdy sądzi według siebie...ja mam zapędy muzyczne więc strun u mnie bez liku...czyli gramy i gotujemy...pzdr Cytuj
Anna22 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A mi taki przyrząd bardzo się przyda i jak tylko coś takiego spotkam to na pewno kupie . Mam od kilku lat podobny przyrząd, tylko mniejszy do krojenia sera i jestem z niego bardzo zadowolona. Cytuj
basga Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 hej!mam taki przyrząd od jakiegoś czasu ale przyznam,że wolę używac noża.a tak na marginesie,to moja ciocia kroiła piszkopt nawet na cieniutkie placki za pomocą....zwykłej nitki.jakoś ją krzyżowała,pociągała do siebie i placek przecięty.ja próbowałam ale mi nie wyszlo. Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja robiłam nacięcia w czterech miejscach, następnie brałam nitkę którą krzyżowałam ale nie zawsze mi się udało w ten sposób biszkopt podzielić. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Wreszcie znalazłam i mogłam kupic byliśmy wczoraj z mężem w OBI i aż mnie zamurowało Jest!!! już mam teraz będę się uczyła jak nią postępowac żeby wyszło dobrze zapłaciłam niecałe 8 zł. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 A ja się wiele razy zastanawiałam i obracałam w rękach ten przyrząd. DeLArge syn mi nie pozwoli wziąć struny. Mówi, że to profanacja :grin: . Ja też zawsze kroję nitką, ale biszkopt musi postać przez noc, wtedy dobrze się kroi, świeży się 'strzępi" :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.