Katarzyna Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Halinko Rewelacja !!! Upiekłam biszkopt i już miałam się brac za krojenie ale syn tylko wziął do ręki i mówi że On spróbuje i rachu siachu i już nie miałam co kroic :wink: A nigdy wcześniej nie kroił mi biszkopta. Równiutko bez przekładania na cieniutkie krążki. Jeszcze raz Dziękuję :wink: Pozdrawiam i polecam Wszystkim Cytuj
basga Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 KASIU,kroiłaś ciepły czy wystudzony biszkopt? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam! Kroiłam zaraz jak tylko wystygł i nadawał się do krojenia :wink: Cytuj
basga Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dzięki. Mam ten przyrząd już dość dawno ale jakoś nie wychodziło mi krojenie dlatego leży gdzieś na dnie szuflady,może próbowałam kroić zbyt ciepły placek. Muszę ponownie go wypróbować. Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Kasiu dziękuję za miłą wiadomość i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ja kroje biszkopt wlasnie za pomoca nitki.Lekko wystudzony nacinam nozem na dl.ok 2cm naokolo .W te zaglebienie wkladam dosc dluga 40-50cm i mocna nitke ,krzyzuje ja i ciagne .Biszkopt jest rowniutki, to stary i sprawdzony sposob. Cytuj
jotka Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 A ja wypatrzyłam w sklepiku oetkera taki przyrząd do porcjowania tortów na równiutkie kawałki, niewiele kosztuje, ale chyba warto. Cytuj
Ada-M Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Dzięki. Mam ten przyrząd już dość dawno ale jakoś nie wychodziło mi krojenie dlatego leży gdzieś na dnie szuflady,może próbowałam kroić zbyt ciepły placek. Muszę ponownie go wypróbować. U mnie podobnie.Wydawał mi się niezastąpiony, dopuki go nie kupiłam.Parę razy ponawiałam próby przekrojenia nim biszkoptu,ale ostatecznie kończyło się na nitce lub nożu.Biszkopt mi się za bardzo kruszy.Nie potrafię zgłębić tajemnicy jego użytkowania. Za karę zalega w szufladzie.Może ktoś ma na niego "sposób" :grin: Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 No to i ja go kupiłam! I podobnie jak i inne użytkowniczki forum trzymam go w szufladzie. Za nic nie udaje mi się przekroić ani świeżego ani jednodniowego biszkoptu bez problemowo. Ale może moje manualne zdolności są do niczego? Wracam do nitki. Albo Halinko opisz jak kroisz. W sobotę moja córka ma urodziny i będę piekła tort, chciałabym, żeby był piękny! :D Cytuj
jot Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 struna od gitary też by pewnie zdała egzamin Ja używam nitki dentystycznej / nie używanej :P / też wychodzi :) :evil: :cry: :P Cytuj
basga Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 niedawno kupiłam inny przyrząd,póki co to nawet się spisuje. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi