Stokrotka Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 40 dag filetów z kurczaka 2 pory 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju sól słodka papryka w proszku 1 opakowanie śmietany kremówki 1/4 litra wody 1 puszka brzoskwiń 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Filety umyć i pokroić w małe kawałki. Por oczyścić, umyć i pokroić w talarki. Paprkę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w garnku średniej wielkości. Podsmażyć na nim mięso. Dodać paprykę, krótko smażyć. Doprawić solą i słodką papryką. Do garnka wrzucić pokrojony por i znowu krótko smażyć. Dodać 1/4 litra wody i śmietanę. Gotować na dużym ogniu 5 minut. Brzoskwinie osączyć i pokroić w dużą kostkę. Zmniejszyć ogień. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do gotującej się potrawy, wymieszać. Wrzucić owoce i zagrzać. Wszystko jeszcze raz przyprawić do smaku solą i papryką w proszku. Potrawę koreańską podaję z ryżem. Przepis pochodzi z "Kolekcji Dobrej Kuchni" ale jest nieco zmodyfikowany dla własnych potrzeb :P Cytuj
Sebb Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam. Wielkie dzięki za przepis. Wyszła bardzo smaczna i wyszukana potrawa. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] P.S. Domyślam się, że jest to potrawa dla 4 osób, bo z połowy składników wyszła mi pełna 30cm patelnia. :P Pozdrawiam. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Cieszę się że smakowało . Dziękuję za odpowiedż .Pa Pa. A potrawa rzeczywiście jest na 4 osoby :P Pozdrawiam!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.