Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Posiadam gofrownicę firmy Mpm Product. Korzystam z niej już kilka lat i jestem z niej zadowolona. Decydując się na jej zakup brałam pod uwagę solidne zamknięcie, głębokie formy oraz przystępną cenę. W chwili obecnej jest na rynku kilka gofrownic tej firmy. Jeden model ma również regulację opiekania gofrów. Firma Moulinex również robi ciekawe gofrownice. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów oraz smacznych gofrów.

Opublikowano

Zgadzam się z DeLarge-1000W to minimum.Wcześniej miałam taką o mocy 700W i nijak nie mogłam upiec gofrów.Wypróbowałam nie wiem ile przepisów i dopiero jak mąż mi kupił drugą to gofry wychodzą mi piękne-zresztą z przepisu ze Smacznego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

miałam gofrownicę o mocy 850w a teraz kupiłam waflownice firmy DEZAL o mocy 1300w i różnica jest ogromna,pomimo że robię z tego samego przepisu-oczywiście z forum. wypróbowałam niemało przepisów na gofry ale najlepszy dla mnie jest ten z kefirem. ważne jest też,aby po upieczeniu gofry jakoś ustawić-sprawdza się np.stojak na pokrywki lub taki do grzanek,bo wtedy tak nie miękną i zostają chrupiące.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam taką o mocy 1300W. Gofry wychodzą chrupiące .Przy zakupie gofrownicy trzeba zwracać uwagę na moc im większa tym lepsze i bardziej chrupiące wyjdą gofry.I tak jak pisze basga po upieczeniu trzeba je ułożyć aby odparowały bo inaczej będą ''gumowe''.

• 3 miesiące temu...
Gość piotrwoj
Opublikowano

Chcę kupić gofrownicę, poradźcie jaką wybrać. Wiem, że dużo zależy od przepisu, ale oczywiście sprzęt też jest ważny.

dziekuje i pozdrawiam

Ach te 700W....i tu jest pies pogrzebany  

Dobra gofrownica powinna mieć MOC  

Ja też wypróbowałem mnóstwo przepisów zanim doszłam do takiego,który jest w/g mnie najlepszy a przy okazji wymieniłam gofrownicę!

Niestety-przy zbyt małej mocy gofry wychodzą gumowate,nie mają szansy się upiec,raczej się gotują  

Miałem gofrownicę 800W i zmieniłam na 1300W-chodzi jak burza!

A gofry po upieczeniu należy postawić oparte o coś a nie na leżąco bo wtedy miękną 

Pozdrawiam wszystkich Piotr

Opublikowano

Ja mam zwykłą gofrownicę Moulinexa, taką 3 w 1. Myślę, że ma moc 700. Gofry z tego samego przepisu wychodzą różne, czasamu chrupiące czasami nie. Oczywiście moc gofrownucy jest podstawą chrupiących gofrów ale ważne jest też ile ciasta się wlewa. Ja przetestowałam, że jak za mało i ciasto nie wypełnia całej formy to gofry są później takie lekko gumowate. I oczywiście tak jak mówiły poprzedniczki: studzić gofry w pozycji pionowej !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam od ponad 10 lat gofrownice 700 W z MP Produkt i gofry wychodza chrupiace.Wszystko zalezy od przepisu i od tego odparowywania na stojaco.

Heh niech zgadnę taka biała (chociaż po takim czasie już straciła pewnie kolorek) podobna do https://www.ceneo.pl/1632055 tylko bardziej kanciasta? Powiem tak do gofrów trzeba mieć dobrą rękę, żona robi właśnie w takim staruszku (de facto nie do zajechania) i zawsze wychodzą chrupiące, jak ja spróbowałem zrobić córce po swojemu- to szkoda gadać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ach te 700W....i tu jest pies pogrzebany

Dobra gofrownica powinna mieć MOC

Ja też wypróbowałem mnóstwo przepisów zanim doszłam do takiego,który jest w/g mnie najlepszy a przy okazji wymieniłam gofrownicę!

Niestety-przy zbyt małej mocy gofry wychodzą gumowate,nie mają szansy się upiec,raczej się gotują

Miałem gofrownicę 800W i zmieniłam na 1300W-chodzi jak burza!

A gofry po upieczeniu należy postawić oparte o coś a nie na leżąco bo wtedy miękną

Pozdrawiam wszystkich Piotr

Witam! proszę mi dokładnie podać nazwę gofrownicy którą pani zakupiła ponieważ, zastanawiam się już 2 tygodnie jaką kupić i nie wiem. Dowiedziałam się że z eldomu 3w1 nie warto bo nie wychodzą a właśnie nad nią myślałam. chciałam kupić gofrownicę 3w1 ale czytając państwa opinie to chyba nie warto. Pozdrawiam